Οι τρεις ηθοποιοί που διεκδικούν το θεατρικό βραβείο «Μελίνα Μερκούρη»

Η Δήμητρα Βλαγκοπούλου, η Μαίρη Μηνά και η Ελένη Στεργίου είναι οι φετινές υποψήφιες για το θεατρικό βραβείο «Μελίνα Μερκούρη». Η απονομή του βραβείου θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Θέατρο REX, Σκηνή Μαρίκα Κοτοπούλη στις 20 Οκτωβρίου στις 20:00.

Το θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη ανέρχεται σε

3.000 ευρώ και η τιμώμενη ηθοποιός κρατά για ένα χρόνο την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη, την οποία παραδίδει στην ομότεχνή της που διακρίνεται την επόμενη χρονιά.

Η φετινή απονομή θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο. Την επιτροπή του βραβείου αποτελούν οι Μάγια Λυμπεροπούλου (επίτιμη πρόεδρος), Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη,Δημήτρης Λιγνάδης, Μιχαήλ Μαρμαρινός και Ρένη Πιττακή.

H Δήμητρα Βλαγκοπούλου είναι υποψήφια για την ερμηνεία της στην παράσταση «Η τραγική ιστορία του ’Αμλετ, ενός πρίγκιπα της Δανίας» του Σαίξπηρ σε διασκευή- σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου (Θέατρο του Νέου Κόσμου), η Μαίρη Μηνά για το «Με λένε Έμμα» του Ντάνκαν ΜακΜίλαν σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη (Σύγχρονο Θέατρο) και η Ελένη Στεργίου για την ερμηνεία της στο έργο «Η απαγωγή της Τασούλας: μια ποιητική μυθιστορία» (εμπνευσμένο από την «Απαγωγή της Τασούλας» του δημοσιογράφου Τάσου Κοντογιαννίδη) σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μάρκελλου (Θέατρο Σταθμός).

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ... Ιων Δραγούμης: Έκθεση με σπάνιες φωτογραφίες για τα 100 χρόνια από την δολοφονία του Ο Χοακίν Φίνιξ θα υποδυθεί τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη στην νέα ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ «OnZoom»: Νέα πλατφόρμα με εισιτήριο για παρακολούθηση καλλιτεχνικών εκδηλώσεων
Keywords
Τυχαία Θέματα