Οι τελευταίες πληροφορίες για τον αντίκτυπο στην ταξιδιωτική κίνηση

Ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία από την ταξιδιωτική ζήτηση και την τάση που υπάρχει για ταξίδια, που συνέλεξε στις 27 Απριλίου η Sojern.

Αν και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τον πλήρη αντίκτυπο αυτών των εξαιρετικών περιστάσεων, τα δεδομένα μπορούν να δώσουν κάποια εικόνα για το πώς οι ταξιδιώτες ανταποκρίνονται στην τρέχουσα κατάσταση, τον πιο μακροπρόθεσμο αντίκτυπο που θα έχει ο COVID-19 στους προορισμούς και πότε τα πρώτα σημάδια της ανάκαμψης θα αρχίσουν να εμφανίζονται.

Αυτές οι πληροφορίες βασίζονται σε δεδομένα που συλλέχθηκαν στις 27 Απριλίου 2020.

Οι πληροφορίες του Sojern βασίζονται σε περισσότερα από 350 εκατομμύρια προφίλ ταξιδιωτών και δισεκατομμύρια σήματα ταξιδιωτικών προθέσεων, ωστόσο δεν καταγράφει το 100% της ταξιδιωτικής αγοράς.

Οι αναζητήσεις πτήσεων και οι κρατήσεις παραμένουν χαμηλές, παρόμοιες με τις προηγούμενες εβδομάδες. Καθώς το ταξίδι είναι ουσιαστικά σε… ακινησία, κάτι που αναμενόταν.

Ενδιαφέρον, ωστόσο, είναι ότι, ενώ βρίσκονται εκτός λειτουργίας, οι χώρες που έχουν ανακοινώσει μέτρα για τη μείωση ή τον περιορισμό των μετακινήσεων, είναι ελαφρώς λιγότερο μειωμένες σε σύγκριση με χώρες που βρίσκονται ακόμη στη μέση της πλήρους απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Για παράδειγμα, η Ελβετία άνοιξε εκ νέου ορισμένες επιχειρήσεις, όπως κομμωτήρια και ανθοπωλεία, με το επόμενο στάδιο χαλάρωσης να συμβαίνει στις 11 Μαΐου, όταν τα παιδιά του δημοτικού σχολείου επιστρέφουν στο σχολείο και όλα τα καταστήματα λιανικής ανοίγουν ξανά. Η Ελλάδα άνοιξε τα ειρηνοδικεία (27 Απριλίου) και ανακοίνωση άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας και άνοιγμα ορισμένων καταστημάτων, τη Δευτέρα 4 Μαϊου.

Στην έρευνα, παρατηρείται ότι οι αναζητήσεις για ταξίδια προς την Ελβετία και την Ελλάδα μειώθηκαν κατά 73%, αλλά αυτό είναι ελαφρώς καλύτερο σε σύγκριση με χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο ή η Γαλλία, που δεν έχουν ακόμη εφαρμόσει μέτρα άρσης της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ... Η Σουηδία λέει ότι το πείραμα με την ανοσία της αγέλης πέτυχε, όμως οι αριθμοί άλλα δείχνουν Τέλος στην προστασία πρώτης κατοικίας από την Πρωτομαγιά Το Πεντάγωνο των ΗΠΑ έδωσε επίσημα στη δημοσιότητα βίντεο με UFO
Keywords
Τυχαία Θέματα