Οι πρόσφυγες βρίσκουν νέα μονοπάτια για να περάσουν στο Βαλκανικό Διάδρομο, σύμφωνα με το Reuters

Έπειτα από εβδομάδες που οι πρόσφυγες και οι μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί στα σύνορα με την ΠΓΔΜ, τελικά φαίνεται πως βρήκαν κρυφά περάσματα, σκαρφαλώνοντας πλαγιές μέσα στο σκοτάδι της νύχτας, για να περάσουν στη γείτονα χώρα όπως μεταδίδει το Reuters.

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται αυτόπτη μάρτυρα, το απόγευμα του Σαββάτου περίπου μια ομάδα 70 ανθρώπων πέρασαν από
την Ελλάδα στην ΠΓΔΜ, από ένα σημείο όπου δεν υπάρχει φράχτης, και χάθηκαν μέσα στο δάσος χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τις αρχές.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι το σημείο αυτό βρίσκεται σε μια απόσταση 20 χλμ ή τεσσάρων ωρών περπατήματος από τον καταυλισμό της Ειδομένης και τονίζει πως και άλλοι πρόσφυγες στην Ειδομένη εξετάζουν το ενδεχόμενο να βρουν αδύναμα σημεία στα σύνορα για να περάσουν την ΠΓΔΜ και από εκεί να καταφέρουν να συνεχίσουν την πορεία τους προς τη δυτική Ευρώπη.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα