Οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου έγιναν λίγο φτωχότεροι το 2015

Φτωχότεροι έγιναν το 2015 οι 400 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η πτώση στις τιμές των προϊόντων και τα σημάδια μιας επιβράδυνσης στην οικονομία της Κίνας, φόβισαν τους επενδυτές σε παγκόσμιο επίπεδο, γεγονός που έριξε τον δείκτη καθημερινού πλούτου για πρώτη φορά μετά το 2012.

Σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, οι 400 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου έχασαν 19 δισεκατομμύρια δολάρια το 2015. Όπως
τόνισε ο δισεκατομμυριούχος Ken Fisher, ιδρυτής της Fisher Investments, φόβοι για κορεσμό στην αγορά πετρελαίου και η κρίση στο χρηματιστήριο της Κίνας δημιούργησαν ένα κλίμα ανασφάλειας στον κόσμο των επενδυτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μεξικανός «βασιλιάς» των τηλεπικοινωνιών, Carlos Slim, σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση, καθώς η εταιρεία του America Movil SAB έπεσε κατά 25% το 2015. Το 2013 ο Slim ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Φέτος, βρέθηκε στην πέμπτη θέση.

Όσον αφορά τον Αμερικανό επενδυτή Warren Buffett, τον τρίτο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, ο ίδιος έχασε 11,3 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς η εταιρεία Berkshire Hathaway Inc είχε αρνητική απόδοση για πρώτη φορά από το 2011.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι παρά την πτώση ορισμένων επιχειρηματιών και επενδυτών, κάποιοι άλλοι ανέβηκαν στην κορυφή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Ισπανός Amancio Ortega της γνωστής εταιρείας ένδυσης Inditex SA. Ο Ortega, ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ευρώπη, κατάφερε να ξεπεράσει τον Slim και τον Buffet, ανεβαίνοντας από τα 12,1 στα 73,2 δισεκατομμύρια δολάρια (άνοδος 20%).

Η άνοδος όμως αυτή δεν μπορεί όμως να συγκριθεί με εκείνη του ιδρυτή της Amazon, Jeff Bezos. Ο Αμερικανός επιχειρηματίας διπλασίασε τα κέρδη του το 2015, καταφέρνοντας να ανέβει 16 θέσεις στον δείκτη του Bloomberg. Πλέον είναι ο 4ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα