Οι μισοί στη Βρετανία δεν γνωρίζουν την επέτειο του τέλους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Ενόψει των βρετανικών εκλογών και μια νέα έρευνα δείχνει ότι περισσότεροι από τους μισούς νέους στη Βρετανία δεν γνωρίζουν ότι η Ημέρα της Νίκης σηματοδοτεί την επέτειο από τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Η δημοσκόπηση έδειξε ότι σχεδόν 40% δεν ήταν σε θέση να αναγνωρίσουν τον Winston Churchill ως το Βρετανό πρωθυπουργό, που ανακήρυξε την 8η Μαΐου 1945,ως
Ημέρα Νίκης για την Ευρώπη.

Ένα ανησυχητικό 7% θεωρεί πως σε αυτό προέβει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ John F Kennedy, ένα άλλο 7% κατονομάζει τη Margaret Thatcher και ένα 4% πιστεύει ότι ήταν ο Tony Blair.

Το 55% των νέων μεταξύ 18-25 ετών δεν γνώριζαν ότι η Πολωνία ήταν η χώρα της οποίας η εισβολή οδήγησε τη Βρετανία να κηρύξει τον πόλεμο στη Γερμανία το 1939. Ένας στους πέντε υποστήριξε ότι ήταν η Γαλλία, με 5% να δηλώνει ότι ήταν η εισβολή της Βρετανίας , που προκάλεσε την έναρξη της σύρραξης. Επίσης περισσότερο από το 1/3 ότι πιστεύουν πως η πρώτη προσελήνωση, η είσοδος της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η πτώση του Τείχους του Βερολίνου είχαν συμβεί πριν την Ημέρα της Νίκης.

Η έλλειψη ενημέρωσης που εμφανίζεται σε δείγμα 1000 νέων που ρωτήθηκαν για λογαριασμό της στρατιωτικής φιλανθρωπίας SSAFA ( Πρώην Στρατιώτες, Ναύτες, Αεροπόροι και Σύλλογος Οικογενειών) χαρακτηρίστηκε «εντυπωσιακή». Ο πρίγκιπας Michael του Kent, ο πρόεδρος του SSAFA, δήλωσε στην Telegraph: «Είναι απογοητευτικό ότι τόσοι πολλοί νέοι στη Βρετανία αγνοούν τις τεράστιες θυσίες που έγιναν κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Πάνω από 60 εκατομμύρια ζωές χάθηκαν και από τις δύο πλευρές. Οφείλουμε λοιπόν σε εκείνους που υπηρέτησαν την πατρίδα και τις οικογένειές τους μεγάλη τιμή και πρέπει να διασφαλιστεί ότι δεν θα ξεχαστούν».

Ο David Murray, διευθύνων σύμβουλος της SSAFA που υπηρέτησε για περισσότερα από 30 χρόνια στην RAF (Βρετανική Βασιλική Αεροπορία), είπε ότι ήταν μια «πραγματική ντροπή» που τόσο πολλοί νέοι άνθρωποι είχαν μια τέτοια τρομερή αντίληψη για την ιστορία. «Πολλοί από αυτούς ίσως έχουν κοντινούς συγγενείς, που πολέμησαν στο μεγαλύτερο παγκόσμιο πόλεμο που έχουμε δει, όσον αφορά τις ανθρώπινες ζωέςπου χάθηκαν», πρόσθεσε.

«Εβδομήντα χρόνια μετά και η νοσταλγική ανάμνηση της Ημέρας της Νίκης προβάλεται σε όλη τη Βρετανία και έτσι πρέπει να είναι. Ως έθνος έχουμε μια ισχυρή παράδοση του εορτασμού των Δυνάμεών μας και έχουμε πολλά για τα οποία μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι ». Περισσότεροι από 100 φάρους θα ανάψουν σε όλη τη χώρα και οι καμπάνες των εκκλησιών θα χτυπήσουν για τον τριημερή εορτασμό της 70η επετείου της Ημέρας της Νίκης αυτή την εβδομάδα».

Έρευνα:

1) Το τέλος ποιου γεγονότος σηματοδοτεί η Ημέρα της Νίκης ;

Του Ψυχρού Πολέμου
Του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου
Του Πολέμου του Κόλπου
Του Β' Παγκοσμίου Πολέμου
Του Πολέμου στο Αφγανιστάν
Δεν ξέρω

2) Η εισβολή ποιας από τις ακόλουθες χώρες το 1939 οδήγησε τη Βρετανία να κηρλύξει πόλεμο;

Αυστρία
Αγγλία
Φινλανδία
Γαλλία
Πολωνία
Δεν ξέρω

3) Ποια από τα παρακάτω γεγονότα έλαβαν χώρα πριν την Ημέρα της Νίκης;

Η είσοδος της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Η πτώση του Τείχους του Βερολίνου
Η πρώτη των Beatles
Η πρώτη προσελήνωση
Η βύθιση του Τιτανικού
Δεν ξέρω

4) Πόσοι άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου;

5 εκατομμύρια
10 εκατομμύρια
30 εκατομμύρια
60 εκατομμύρια
90 εκατομμύρια
Δεν ξέρω

5) Ποιος από τους παρακάτω Πολέμους είχε τις μεγαλύτερες απώλειες;

Η μάχη του Βατερλώ
Ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος
Ο Πόλεμος του Κόλπου
Ο Πόλεμος στο Αφγανιστάν
Δεν ξέρω

6) Ποιος ήταν ο Βρετανός Πρωθυπουργός την Ημέρα της Νίκης;

John F Kennedy
Winston Chruchill
Margaret Thacher
Tony Blair
Neville Chamberlain
Δεν ξέρω

Aπαντήσεις στον παρακάτω σύνδεσμο

( Με Πληροφορίες από TheGuardian )

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα