Οι καλύτερες φωτογραφικές μηχανές για να απαθανατίσεις το γιορτινό τραπέζι

Τα Χριστούγεννα είναι στιγμές. Στιγμές με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, στιγμές στην εκδρομή, στιγμές με όλη την οικογένεια, τους φίλους και τους συγγενείς στο γιορτινό τραπέζι. Κάπως όμως δεν πρέπει να κρατήσεις για πάντα αυτές τις στιγμές; Καλά τα κινητά και τα smartphones, όμως οι πλέον κατάλληλες γι’ αυτή τη δουλειά είναι οι φωτογραφικές μηχανές. Και δε χρειάζεται να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη αν δε θες:

υπάρχουν εξαιρετικές προτάσεις για κάθε γούστο, ανάγκη και budget. Έλα να δούμε τις καλύτερες.

Polaroid Go

Απαθανάτισε με στυλ και ρετρό διάθεση τις σημαντικότερες στιγμές των Χριστουγέννων με την Polaroid Go. Συμπαγής (χωράει στην παλάμη του χεριού σου) για να τη μεταφέρεις εύκολα, η στιγμιαία αυτή κάμερα θα σου δώσει τη δυνατότητα να εκτυπώσεις στη στιγμή κάθε της λήψη. Εκμεταλλεύσου τη λειτουργία διπλής έκθεσης για να δώσεις πιο δραματικό τόνο στις φωτογραφίες σου και χρησιμοποίησε τον ειδικό timer προκειμένου να προετοιμαστείς κατάλληλα για τις selfies σου! Με ευρυγώνιο φακό 35 χιλ. και ταχύτητα κλείστρου 1/124 δευτ. η Polaroid Go θα κάνει τις γιορτές σου αξέχαστες… στην κυριολεξία!

Canon EOS 250D

Αν βέβαια θες κάτι πιο… επαγγελματικό, τότε η Canon EOS 250D είναι μία πρόταση που δεν περνά απαρατήρητη. Μιλάμε για μία DSLR άλλωστε με εξαιρετική σχέση τιμής/απόδοσης και πλήθος προηγμένων λειτουργιών. Διαθέτει αισθητήρα CMOS 24,1 MP, επεξεργαστή εικόνας DIGIC 8 και σύστημα εστίασης Dual Pixel CMOS AF για πανέμορφες εικόνες με ρεαλιστικά χρώματα και εντυπωσιακό βαθμό λεπτομέρειας. Η EOS 250D θα σου δώσει τη δυνατότητα να γράψεις βίντεο σε 4Κ ανάλυση ενώ προσφέρει οθόνη αφής 3 ιντσών για καδράρισμα ακριβείας και άνετο χειρισμό. Συνδέεται μέσω Wi-Fi με smartphones και laptops.

Fujifilm Instax Wide 300

«Το γοργόν και χάριν έχει», λένε, και αυτό ακριβώς ισχύει και με τη Fujifilm Instax Wide 300. Μία στιγμιαία κάμερα που θα σου δώσει τη δυνατότητα να τραβήξεις σούπερ φωτογραφίες, τόσο στο σπίτι όσο και εκτός αυτού. Δέχεται φιλμ 86 x 108 χιλ. και διαθέτει φακό 95 χιλ. (με ελάχιστη απόσταση εστίασης 90 εκατ.) και φλας με εμβέλεια τριών μέτρων. Το ηλεκτρονικό της κλείστρο εξασφαλίζει τέλεια αποτελέσματα ακόμα κι όταν το θέμα σου -ή εσύ- βρίσκεται εν κινήσει ενώ με το ISO 800 θα πραγματοποιήσεις εξαιρετικές λήψεις ακόμα κι όταν ο φωτισμός δεν είναι ιδανικός. Προσφέρει εξαιρετικά απλό χειρισμό ενώ μπορεί να τοποθετηθεί και σε τρίποδο.

Canon PowerShot G9X Mark II

Προσιτή οικονομικά και φιλική προς τον χρήστη, η Canon PowerShot G9X Mark II συνδυάζει το μικροσκοπικό design με την υψηλή ποιότητα λήψεων. Συμπαγής για να τη μεταφέρεις μαζί σου στις χριστουγεννιάτικες επισκέψεις σου σε συγγενείς και φίλους, προσαρμόζεται χωρίς ιδιαίτερο κόπο στα «θέλω» σου. Διαθέτει ευέλικτο ευρυγώνιο φακό 10,2 – 30,6 χιλ. με 3x οπτικό zoom και διάφραγμα f/2,0. Μπορεί να τραβήξει βίντεο σε Full HD ανάλυση ενώ με τον προηγμένο αισθητήρα CMOS και τον επεξεργαστή DIGIC 7 θα σου χαρίσει κρυστάλλινες, ολοζώντανες φωτογραφίες. Με υπερπλήρες προφίλ συνδεσιμότητας (Wi-Fi, Dynamic NFC, Bluetooth) θα την ελέγξεις εύκολα και θα τη διατηρήσεις συνδεδεμένη με τις υπόλοιπες συσκευές σου.

Sentio Waterproof Camera

Τα παιδιά βλέπουν τον κόσμο αλλιώς και η Sentio Waterproof Camera θα σου επιτρέψει να τον απολαύσεις κι εσύ μέσα από τα μάτια τους! Είναι αδιάβροχη έτσι ώστε να τη χρησιμοποιούν άφοβα ακόμα και στις χριστουγεννιάτικες εξορμήσεις στα χιόνια: η θήκη της άλλωστε είναι εξαιρετικά ανθεκτική έτσι ώστε να αντέχει τη σκληρή χρήση. Το πλήθος φίλτρων θα επιτρέψει στα παιδιά να εξαντλήσουν τη δημιουργικότητά τους ενώ η οθόνη IPS των 2 ιντσών θα κάνει ακόμα πιο εύκολη τη χρήση της. Το ειδικό λουράκι εγγυάται την ασφαλή της μεταφορά ενώ στο πακέτο υπάρχει και αντάπτορας microSD σε USB για μεταφορά φωτογραφιών στη στιγμή.

Nikon Z50

Μια επιλογή για εκείνους που βλέπουν τα Χριστούγεννα ως αφορμή για να εξοπλιστούν καταλλήλως όσον αφορά τη φωτογραφική τους μηχανή, η Nikon Z50 είναι μία πανίσχυρη mirrorless που θα σου δώσει την ευκαιρία να αποτυπώσεις κάθε στιγμή. Με μεγάλο αισθητήρα 20,9 MP με φορμά DX, προηγμένο σύστημα συνδυασμένου AF, ηλεκτρονικό σκόπευτρο και συνεχή λήψη έως και 11 fps, θα ικανοποιήσει όλα σου τα «θέλω» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εξαιρετικά λειτουργική χάρη στο συμπαγές design και τη βαθιά λαβή, είναι εξαιρετικά βολική ενώ προσφέρει και συμβατότητα με φακούς NIKKOR μοντούρας F για DSLR.

Turbo-X ACT-201

Αν πάλι το δικό σου χριστουγεννιάτικο τραπέζι έχει πολλή… δράση, τότε χρειάζεσαι κάτι περισσότερο από μία απλή φωτογραφική μηχανή. Η action camera Turbo-X ACT-201 είναι ό,τι πρέπει. Καταγράφει βίντεο μέχρι και σε 4K ανάλυση και τα 30 fps (εναλλακτικά στα 1080p στα 60 fps) με υποστήριξη HDR και λήψη φωτογραφιών ανάλυσης 16 MP. Είναι εφοδιασμένη με τον αισθητήρα IMX179 Exmor R της Sony για τέλεια αποτελέσματα όσο… extreme κι αν είναι οι συνθήκες ενώ πλαισιώνεται και από συνοδευτική εφαρμογή για iOS και Android (συνδέεται με το smartphone σου μέσω Wi-Fi προσφέροντας ασύρματο χειρισμό).

Canon EOS RP

Άλλη μία κορυφαία πρόταση στο πλαίσιο της σειράς EOS της Canon, η EOS RP είναι μία φωτογραφική μηχανή πλήρους καρέ που θα σου επιτρέψει να εξαντλήσεις τη δημιουργικότητά σου. Απευθύνεται στους λάτρεις της φωτογραφίας, ενσωματώνοντας τα πλεονεκτήματα μίας mirrorless στο συμπαγές σώμα μίας ελαφριάς EOS. Η Canon την έχει εξοπλίσει με αισθητήρα CMOS ανάλυσης 26,2 MP, Dual Pixel CMOS AF και επεξεργαστή εικόνας DIGIC 8. Διαθέτει ταχύτητα κλείστρου από 30 έως 1/4000 δευτ. και ISO 100-25600. Η ηλεκτρονική της διόπτρα θα σου επιτρέψει να «κλειδώσεις» στο θέμα σου ενώ η σταθεροποίηση πέντε αξόνων θα σου χαρίσει επαγγελματικών προδιαγραφών βίντεο.

Kodak PIXPRO AZ528 Astro Zoom

Το όνομα της Kodak αποτελεί εγγύηση ως προς τις φωτογραφικές μηχανές και η PIXPRO AZ528 Astro Zoom επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. Μικρή σε μέγεθος και με χαμηλό βάρος για να μεταφέρεται και να χρησιμοποιείται με άνεση, διαθέτει φακό CMOS 16 MP και οπτικό zoom που φτάνει τα επίπεδα -κρατήσου- του 52x φέρνοντάς σε κοντά στο θέμα σου, όπου κι αν βρίσκεσαι. Το ενσωματωμένο Wi-Fi για απομακρυσμένο έλεγχο και άμεση μεταφορά των εικόνων σου χωρίς να μπλέκεις με καλώδια, θα σου λύσει τα χέρια. Η δε τεχνολογία οπτικής σταθεροποίησης εικόνας OIS θα σου χαρίσει σπουδαία αποτελέσματα ενώ η οθόνη 3 ιντσών έρχεται να ολοκληρώσει το όλο πακέτο.

Polaroid Now

Φέτος τα Χριστούγεννα αποτύπωσε τις πιο χαρούμενες στιγμές σου με στυλ! Η Polaroid Now είναι μία αναλογική στιγμιαία κάμερα που έρχεται να… φρεσκάρει την εμπειρία χρήσης της θρυλικής Polaroid OneStep από τη δεκαετία του 70! Λειτουργεί με Polaroid 600 και i-Type δίνοντάς σου τη δυνατότητα να τραβήξεις δύο καρέ σε μια φωτογραφία για υπέροχα αποτελέσματα. Έχει χρονοδιακόπτη 9 δευτερολέπτων για άνετες selfies δίχως να αγχώνεσαι ενώ το σύστημα αυτόματης εστίασης δύο φακών χρησιμοποιεί αυτόματα τον καταλληλότερο φακό ανά περίσταση, έτσι ώστε εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις να είναι να πατήσεις το κουμπί!

Keywords
φωτογραφικες μηχανες, μηχανες, Χριστούγεννα, smartphones, θες, budget, στυλ, eos, canon, dslr, cmos, dual, laptops, fujifilm, φιλμ, iso, design, full, dynamic, nfc, camera, ips, usb, nikon, fps, δραση, hdr, sony, extreme, ios, android, ηλεκτρονική, kodak, αγχώνεσαι, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , χριστουγεννιατικες βιτρινες, Κορμός Χριστουγέννων, θεμα εκθεσης 2012, 600 δις, αποτελεσματα, χιονια, cmos, βιντεο, ηλεκτρονική, το θεμα, δουλεια, εικονες, θεμα, κινητα, πλαισιο, φωτογραφιες, φωτογραφια, χρωματα, dslr, fps, hdr, ios, iso, nfc, nikon, sony, αγχώνεσαι, αφορμη, βρισκεται, δυνατοτητα, δωσει, εγγυηση, ευκαιρια, ευκολα, ειναι στιγμες, υπαρχει, ερχεται, τεχνολογια, ισχυει, θες, θηκη, φιλμ, λειτουργια, ληψεις, ληψη, μαζι σου, ματια, παντα, οθονη, οθονη αφης, οικογενεια, ονομα, παιδια, ποιοτητα, ρετρο, σωμα, σπιτι, στυλ, σουπερ, υψηλη, φτανει, φορμα, χερι, budget, canon, design, dual, δωσεις, εφαρμογη, extreme, εκδρομη, eos, fujifilm, full, ιδιαιτερο, ips, camera, kodak, laptops, πακετο, dynamic, smartphones, turbo, usb, χερια
Τυχαία Θέματα