Οι ήρωες που έσωσαν την Αμερική δοκιμάζοντας δηλητηριασμένα τρόφιμα

Εάν ζούσατε το 1902 στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, το πιθανότερο είναι ότι θα είχατε ακούσει για τη «διμοιρία του δηλητηρίου». Τα μέλη της βρίσκονταν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και αποτελούσαν τους πρωταγωνιστές των πιο περίεργων αληθινών ιστοριών ή αστικών μύθων που κυκλοφορούσαν εκείνη την περίοδο στην Αμερική.

Σε μια εποχή που οι κατασκευαστές τροφίμων χρησιμοποιούσαν δηλητηριώδεις και επικίνδυνες ουσίες ελεύθερα, ένας χημικός ονόματι Χάρβι Γουάιλι, ο οποίος από το 1982 ήταν επικεφαλής στο Τμήμα Χημικών Τροφίμων των ΗΠΑ,
θέλησε με αυτοθυσία να αλλάξει τα δεδομένα της συγκεκριμένης βιομηχανίας.

Μαζί με την ακτιβίστρια Άλις Λέικι, ο ίδιος δημιούργησε την «διμοιρία του δηλητηρίου». Αυτή δεν ήταν άλλη από μια ομάδα ατόμων που δοκίμαζαν βορικό οξύ, μια χημική ουσία που χρησιμοποιούσαν σε μεγάλη κλίμακα οι κατασκευαστές τροφίμων εκείνη την εποχή. Οι συγκεκριμένες δοκιμές, οι οποίες οδήγησαν πολλά από τα μέλη στο νοσοκομείο, αναμένονταν να αλλάξουν τα δεδομένα στις ρυθμίσεις που αφορούν στην διάθεση τροφίμων. Όπως αναφέρει και βίντεο που δημιούργησε η ιστοσελίδα Vox, η «διμοιρία» βρίσκεται πίσω από την δημιουργία του FDA (Food and Drug Administration), το Τμήμα Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων της Αμερικής.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα