Οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης στη Γαλλία

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σε Λονδίνο, Βερολίνο, Μαδρίτη και Βρυξέλλες αποδίδοντας φόρο τιμής στα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γαλλία.

Στο κέντρο των Βρυξελλών συγκεντρώθηκαν πάνω από 20.000 πολίτες. Με κεντρικό σύνθημα «μαζί εναντίον του μίσους» διαδηλωτές εξέφρασαν την συμπαράσταση τους προς την Γαλλία.
Στην πορεία έλαβαν μέρος, μεταξύ άλλων, προσωπικότητες της πολιτικής και των μέσων ενημέρωσης.

Στην Μαδρίτη η εικόνα ήταν επίσης η ίδια. Πολίτες διαδήλωσαν ειρηνικά, κρατώντας γαλλικές σημαίες. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στην ισπανική πρωτεύουσα, ο κόσμος τραγούδησε τον γαλλικό εθνικό ύμνο ενώ υπήρχαν και πολλά πανό που έγραψαν «Je suis Charlie».

Στο Βερολίνο ο αριθμός των διαδηλωτών κυμάνθηκε μεταξύ 8.000 και 9.000, σύμφωνα με την αστυνομία. Αψηφώντας το τσουχτερό κρύο πολλοί συμμετείχαν οικογενειακώς στην κινητοποίηση. Ορισμένοι κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν τα συνθήματα «Είμαι κι εγώ Σαρλί» ή «το Βερολίνο είναι Σαρλί», «η ελευθερία της γνώμης δεν είναι διαπραγματεύσιμη» ή ακόμα «ξεπεράστε τον τρόμο».

Στο Λονδίνο περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας, στην πλατεία Τραφάλγκαρ, κρατώντας μολύβια τα οποία ύψωσαν προς τον ουρανό για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα.
Keywords
Τυχαία Θέματα