Οι επιθέσεις στα δικαιώματα των εργαζομένων σ' όλον τον κόσμο παραμένουν σε επίπεδα ρεκόρ

Ξενοδοχοϋπάλληλοι διαμαρτύρονται για τις συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις έξω από το ξενοδοχείο Carlton με πανό που γράφει "Όχι στη μεταρρύθμιση της σύνταξης" κατά τη διάρκεια του 76ου διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου, Κάννες, νότια Γαλλία, Παρασκευή 19 Μαΐου 2023.

Οι επιθέσεις εναντίον των δικαιωμάτων των εργαζομένων διατηρήθηκαν σε «επίπεδα ρεκόρ» το 2022, τονίζει σε έκθεσή της που δίνει στη δημοσιότητα σήμερα η Διεθνής Συνομοσπονδία Συνδικαλιστικών Ενώσεων (ΔΣΣΕ),

επικρίνοντας ειδικά τη Γαλλία για τον βίαιο τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν οι διαδηλώσεις κατά της μεταρρύθμισης των συντάξεων.

Αφότου άρχισε να συντάσσεται η ετήσια έκθεση αυτή, το 2014, «οι επιθέσεις στα δικαιώματα των εργαζομένων δεν έπαψαν να αυξάνονται σε διάφορες περιοχές» του κόσμου, στηλιτεύει η μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση του πλανήτη.

Μεταξύ του Απριλίου του 2022 και του Μαρτίου του 2023, το 87% των 149 χωρών που μελετήθηκαν παραβίασε το δικαίωμα στην απεργία, το 79% παραβίασε το δικαίωμα διαπραγμάτευσης για τη σύναψη συλλογικής σύμβασης εργασίας και το 77% απαγόρευσε σε εργαζόμενους να ιδρύσουν ή να ενταχθούν σε συνδικάτο, υπογραμμίζει η ΔΣΣΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Οι επιθέσεις στα δικαιώματα των εργαζομένων σ' όλον τον κόσμο παραμένουν σε επίπεδα ρεκόρ,