Δυνάμεις ξένων χωρών συνδράμουν στο έργο κατάσβεσης των πυρκαγιών

Συνεχίζεται η ενίσχυση στο έργο κατάσβεσης από δυνάμεις ξένων χωρών μέσω της ενεργοποίησης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας. Συγκεκριμένα, η Ισπανία στέλνει 1 καναντέρ και η Αίγυπτος 2 ελικόπτερα, ενώ όπως είχε γίνει από χθες γνωστό, η Ελβετία στέλνει με τη σειρά της 3 SP με ειδικό κάδο. Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ευχαρίστησε τις χώρες με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ισπανία για την αποστολή 1 καναντέρ για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών

μετά την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας από την Ελλάδα. 5 ακόμη ελικόπτερα φτάνουν στην Ελλάδα για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε Αίγυπτο για την αποστολή 2 ελικοπτέρων & Ελβετία για την αποστολή 3 », αναφέρει η ΓΓΠΠ.

Παράλληλα, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ευχαριστήσει ξεχωριστά όλες τις χώρες που έχουν στείλει βοήθεια στην Ελλάδα που δοκιμάζεται από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν οι εξής χώρες:

-Γαλλία με 82 πυροσβέστες καθώς και 3 αεροσκάφη Canadair και αναμένονται επιπλέον ενισχύσεις με επιπλέον 100 άτομα και 30 οχήματα

-Κύπρος με 40 πυροσβέστες και 2 αεροσκάφη

-Κροατία με 1 αεροσκάφος Canadair

-Ουκρανία με 100 πυροσβέστες ως πεζοπόρο τμήμα

-Ισραήλ με 16 πυροσβέστες

-Σουηδία με 2 αεροσκάφη

-Ρουμανία με 108 πυροσβέστες με 21 οχήματα

- Ισπανία με 1 Canadair

- Ελβετία με 3 ελικόπτερα

- Αίγυπτος με 2 ελικόπτερα Chinook

Αναμένονται δυνάμεις από:

- Τσεχία με 14 οχήματα και 35 άτομα

- Γερμανία με 216 άτομα και 41 οχήματα

- Πολωνία με 143 άτομα και 46 οχήματα

- Σλοβακία με 72 άτομα και 25 οχήματα

- Αυστρία με 43 άτομα και 11 οχήματα

- Ηνωμένο Βασίλειο με 21 άτομα

- Κατάρ με 69 άτομα και 5 οχήματα

- Κουβέιτ με 42 άτομα

ΕΕ: «Η συνολική βοήθεια προς την Ελλάδα ανέρχεται σε 9 πυροσβεστικά αεροπλάνα, 700 διασώστες και 100 οχήματα»

O επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων, Γιάνες Λέναρτσιτς, με μήνυμά του στο twitter, ανακοίνωσε ότι χθες το βράδυ η Γερμανία και η Πολωνία προσέφεραν 360 πυροσβέστες για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα. «Η συνολική βοήθεια της ΕΕ προς την Ελλάδα ανέρχεται σε 9 πυροσβεστικά αεροπλάνα, 700 διασώστες και 100 οχήματα», τονίζει ο Γιάνες Λέναρτσιτς, επισημαίνοντας ότι έχουν ήδη στείλει βοήθεια στην Ελλάδα, άλλες επτά χώρες της ΕΕ: η Κύπρος, η Σουηδία, η Γαλλία, η Ρουμανία, η Τσεχία, η Κροατία και η Ισπανία.

In addition to

Keywords
Τυχαία Θέματα