Οι απαντήσεις Κοτζιά στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής την Πέμπτη

Όχι μόνο απαντήσεις για την επίσκεψη Ερντογάν, αλλά και συγκρίσεις, θα κάνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς την Πέμπτη στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

Την Κυριακή ο υπουργός ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες από τον πρόεδρο της Επιτροπής Κώστα Δουζίνα να συνεδριάσει η Επιτροπή και να είναι ανοικτή συνεδρίαση ώστε να υπάρχει δημοσιότητα.

Οι απαντήσεις Κοτζιά θα είναι και για τα ερωτήματα που θα θέσουν οι βουλευτές

αλλά και προς την Τουρκία. Είναι ενδεικτικό το σχόλιο του υπουργού Εξωτερικών για τις προκλητικές δηλώσεις της αντιπολίτευσης στην Τουρκία και τη στάση της Άγκυρας με το οποίο «προειδοποίησε» πως «αν εφαρμοστούν τα κριτήρια τους, μάλλον θα βρούμε γκρίζες ζώνες για την Τουρκία. Με τα κριτήρια που κάποιοι χρησιμοποιούν- όχι η κυβέρνηση της Τουρκίας- περί γκρίζων ζωνών, θα βρεθούν ορισμένες βραχονησίδες που ανήκουν στην Τουρκία σε αυτήν την κατηγορία»!

Επισημαίνεται ότι από την πλευρά της ΝΔ έχουν τεθεί ερωτήματα για την προετοιμασία και το timming της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου. Από την πλευρά του ο Ν. Κοτζιάς φέρεται να συγκρίνει την πρόσφατη επίσκεψη Ενρτογάν με εκείνη του 2004 στη Θράκη. Τότε ο Ερντογάν «έκανε τέσσερις ομιλίες οι οποίες δεν είχαν συμφωνηθεί και ξεπέρασε για πάνω από 4 ώρες το πρόγραμμα επειδή… αυθορμήτως επισκέφτηκε διάφορες περιοχές και χωριά με πλειοψηφία μουσουλμανικού πληθυσμού» είπε ο υπουργός Εξωτερικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα