Οι 10 κορυφαίες δηλώσεις του 2016 στον ΠΑΟΚ

Σπάνια θα υπάρχει αδιάφορη μέρα στο ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ. Συμβαίνει γιατί σχεδόν πάντα υπάρχουν γεγονότα για να απασχολούν την επικαιρότητα. Κι όταν δεν γίνεται αυτό έρχονται δηλώσεις που προκαλούν αίσθηση. Και μέσα στο 2016 αυτές ήταν πάρα πολλές.

Ο Ιβάν Σαββίδης ήταν ο πρωταγωνιστής αλλά υπήρχαν και άλλοι που τον ακολούθησαν. Ξεχωρίσαμε το-κατά τη γνώμη μας-top 10 και σας το παρουσιάζουμε.

Σημείωση: Οι δηλώσεις έχουν τοποθετηθεί με χρονολογική σειρά (εξαίρεση αυτή του Λέο Μάτος). Εσείς
μπορείτε να επιλέξετε ποια θεωρείτε την πιο "ηχηρή".

1. Ιβάν Σαββίδης: "Ονειρεύομαι το αθηναϊκό ποδόσφαιρο να διαλυθεί τελείως"
Ο χορός των "καυτών" δηλώσεων είχε αρχίσει από τον Μάρτιο. Ο Ιβάν Σαββίδης είχε ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη και επισκέφθηκε τα γραφεία του Σ.Φ. ΠΑΟΚ στην Αστόρια. Λίγο πριν το ταξίδι της επιστροφής είχε δώσει συνέντευξη σε δημοσιογράφους των ομογενειακών μέσων ενημέρωσης και πέρα από την ατάκα του "θέλω ο επόμενος Πρωθυπουργός της Ελλάδας να είναι ΠΑΟΚτσής" είχε κάνει μία δήλωση που προκάλεσε τεράστια εντύπωση, αλλά και αντιδράσεις: "Εγώ κοιμάμαι και ονειρεύομαι το αθηναϊκό ποδόσφαιρο να διαλυθεί τελείως! Μόνο τότε στην Ελλάδα θα μπορέσει να υπάρξει υγιές ποδόσφαιρο".

2. Ιβάν Σαββίδης: "Δεν θα κατέβουμε στη ρεβάνς"
Ο επεισοδιακός ημιτελικός Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό έχει διακοπεί λίγη ώρα πριν και ο Ιβάν Σαββίδης μέσω τηλεοπτικής εμφάνισής του προαναγγέλλει ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα κατεβεί στη ρεβάνς, όπως και τελικά έγινε με αποτέλεσμα ο Δικέφαλος να μπει με -3 στο φετινό πρωτάθλημα. Η δήλωσή του ήταν η απαρχή εξελίξεων στο ελληνικό ποδόσφαιρο που μετά από έντονη κινητικότητα επί μήνες κατέληξαν στην παρέμβαση της FIFA και τον διορισμό προσωρινής διοίκησης στην ΕΠΟ.

3. Ρόμπερτ Μακ: "Το πρόβλημα είναι ο Ολυμπιακός, επηρεάζει τα πάντα"
Ο Σλοβάκος επιθετικός έγινε το κεντρικό πρόσωπο του πολυσυζητημένου ημιτελικού ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, αφού πρωταγωνίστησε στη φάση που ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Καπίνο, αλλά και μετά την αποβολή του από τον Παππά. Το φτύσιμο, η... αναγκαστική χειραψία στην οποία ώθησε τον Μήτσιο και οι δηλώσεις του την επόμενη μέρα έχουν καταγραφεί στην ιστορία. Μετά από εκείνο το ματς ο Σλοβάκος ξεκαθάρισε στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ ότι δεν μπορεί να μείνει άλλο στην ομάδα και λίγους μήνες μετά ήρθε η πώλησή του στη Ζενίτ.

4.Ίγκορ Τούντορ: "Πέλκας και Μυστακίδης δεν είναι Φορτούνης και Ιντέγε"
Οι δηλώσεις του Ίγκορ Τούντορ στην Κομοτηνή είχαν ενοχλήσει περισσότερο και από την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Πανθρακικό. Ουσιαστικά αποτέλεσαν την οριστική αφορμή (γιατί οι αιτίες υπήρχαν από νωρίτερα) της λύσης συνεργασίας μαζί του που αποφάσισε τρεις μέρες μετά ο Σαββίδης. Είναι ενδιαφέρον, πάντως, ότι ο Κροάτης τεχνικός σε συνέντευξη στην πατρίδα του εκτίμησε ότι τον "έφαγαν" οι συγκρίσεις παικτών της ομάδας με αντίστοιχους του Ολυμπιακού.

5. Μιγκέλ Βίτορ: "Δεν περίμενα τέτοια ανεντιμότητα"
Ο Μιγκέλ Βίτορ αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ με βολές προς τον Λούμπος Μίχελ, κατηγορώντας τον ότι εκείνος ουσιαστικά δεν ήθελε να προχωρήσει η ανανέωση της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ. Η κίνηση του Πορτογάλου ήταν κάτι ασυνήθιστο στην εποχή Σαββίδη και η αλήθεια είναι ότι οι εμφανίσεις του στην Χαποέλ Μπεερ Σεβά δημιούργησαν συζητήσεις για το αν τελικά ήταν λάθος η επιλογή να μην συνεχίσει στον ΠΑΟΚ.

6. Λούμπος Μίχελ: "Πουλάμε όταν ένας παίκτης φτάνει στο πικ του"
Ο ΠΑΟΚ πήρε περίπου δέκα φορές πάνω τα χρήματα που είχε δώσει για τον Ρόμπερτ Μακ από την Ζενίτ και αυτό ώθησε τον Λούμπος Μίχελ να μιλήσει για πώληση του Σλοβάκου στο πικ της απόδοσής του. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι μετά τον αποκλεισμό από τον Άγιαξ στα προκριματικά του Champions League και τις απώλειες αρκετών βαθμών στο πρωτάθλημα, πολλοί υποστηρίζουν την άποψη ότι ο 25χρονος επιθετικός δεν έπρεπε να φύγει από την Τούμπα. Ελαφρυντικό, οι δικές του έντονες τάσεις φυγής.

7. Ιβάν Σαββίδης: "Στενοχωρήθηκα που ο Αλαφούζος πλήρωσε λιγότερα"
Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες είχε και ποδοσφαιρικό ενδιαφέρον, αφού ενεπλάκησαν οι ιδιοκτήτες των τριών από τις τέσσερις μεγάλες ομάδες (έλειπε μόνο Μελισσανίδης). Ο Ιβάν Σαββίδης έκανε αίσθηση με όσα είπε για τον Γιάννη Αλαφούζο και ουσιαστικά αποκάλυψε το χάσμα που είχε αρχίσει να δημιουργείται στη σχέση τους. Επιπλέον, τα όσα ανέφερε για τον τρόπο που κινήθηκε στην τελευταία φάση του διαγωνισμού έφεραν τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ στο μέσο μίας πολιτικής αντιπαράθεσης που έφθασε μέχρι τη Βουλή τις εβδομάδες που ακολούθησαν.

8. Ιβάν Σαββίδης: "Ουμανισμός και ευθανασία"
Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ ξεχώρισε και για μία άλλη τοποθέτησή του μέσα στη σεζόν. Στις πρώτες δηλώσεις του μετά την ανάληψη της προεδρίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αναφέρθηκε στο σύστημα που βρίσκεται στο στάδιο της ευθανασίας και τον ουμανισμό με τον οποίο αντιμετωπίζει ο ίδιος την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν, μάλιστα, διαβάσει κανείς βαθύτερα τα όσα είπε και κάνει συγκρίσεις με όσα έλεγε τον περασμένο Μάρτιο, θα διαπιστώσει μία στροφή σε πιο ήπια αντίδραση από πλευράς ΠΑΟΚ.

9. Ιβάν Σαββίδης: "Στρατηγικό λάθος που δεν πούλησα τον Κλάους"
Είχε και συνέχεια η πρώτη παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στο δ.σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με τον ρόλο του προέδρου. Από την ομιλία που έκανε στα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου προέκυψε μια ατάκα που ανέδειξε τον προβληματισμό του για τις εμφανίσεις του Αθανασιάδη και τις σκέψεις πώλησής του που έγιναν ακόμη πιο έντονες το επόμενο διάστημα. Και η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει έχουν "παγώσει". Θα φανεί στην μεταγραφική περίοδο που θα ανοίξει σε λίγες μέρες.

10. Λέο Μάτος: "Ο ΠΑΟΚ μπορεί τελικό Europa League”
Εκτός χρονικής σειράς βγαίνει η εντυπωσιακή δήλωση του Λέο Μάτος για το που μπορεί να φτάσει φέτος ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη. Προέκυψε μέσα από συνέντευξη που έδωσε ο Βραζιλιάνος στον "δικό μας", Βασίλη Τεμπέλη, και επιλέξαμε να την παραθέσουμε στο κλείσιμο του κειμένου γιατί… εξιτάρει ενόψει του νέου έτους".

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα