Ο Τζέιμς Κάμερον έκοψε 10 λεπτά από το Avatar 2: Η ένοπλη βία και ο «Terminator»

Η μεγάλη διάρκεια του «Avatar: The Way of Water» (τρεις ώρες και δέκα λεπτά) δεν εμπόδισε την ταινία του Τζέιμς Κάμερον να ανέβει στην κορυφή του παγκόσμιου box office -μέχρι στιγμής οι εισπράξεις αγγίζουν τα 950 εκατ. δολάρια. Όπως αποκάλυψε δε, σε νέα συνέντευξη του στο Esquire Middle East, η ταινία θα διαρκούσε 10 λεπτά περισσότερο εάν δεν έκοβε τις σκηνές ένοπλης

βίας.

Ο σκηνοθέτης είπε ότι δεδομένης της ανεξέλεγκτης ένοπλης βίας στις ΗΠΑ, δεν ενδιαφέρεται πλέον να «φετιχοποιεί» τα όπλα στις σκηνές δράσης των ταινιών. «Έκοψα περίπου 10 λεπτά από την ταινία, στοχεύοντας στις σκηνές δράσης που είχαν όπλα. Ήθελα να ξεφορτωθώ λίγη από την ασχήμια, να βρω μια ισορροπία ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι. Φυσικά και πρέπει να υπάρχουν συγκρούσεις. Η βία και η δράση είναι το ίδιο πράγμα, ανάλογα με το πώς το βλέπει κανείς. Αυτό είναι το δίλημμα κάθε σκηνοθέτη ταινιών δράσης κι εγώ είμαι γνωστός ως σκηνοθέτης ταινιών δράσης».

«Κοιτάζω πίσω σε μερικές από τις ταινίες που έχω κάνει, και δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο θα ήθελα τώρα να τις γυρίσω. Δεν ξέρω αν θα ήθελα την εποχή αυτή να φετιχοποιήσω τα όπλα με τον τρόπο που το έκανα στο “Terminator” πριν από τριάντα χρόνια. Αυτό που συμβαίνει με τα όπλα στην κοινωνία μας, κάνει το στομάχι μου να σφίγγεται», πρόσθεσε.

«Χαίρομαι που ζω στη Νέα Ζηλανδία, όπου απαγόρευσαν όλα τα αυτόματα όπλα δύο εβδομάδες μετά από εκείνη τη φρικιαστική επίθεση στο τζαμί πριν από δύο χρόνια».

Όπως είχε δηλώσει πρόσφατα σε podcast «Αν έκανα ένα ακόμη “Terminator”, ίσως προσπαθούσα να λανσάρω το franchise ξανά -ένα σχέδιο υπό συζήτηση, τίποτα δεν έχει αποφασιστεί- θα το έκανα περισσότερο από την πλευρά της τεχνητής νοημοσύνης παρά με τα κακά ρομπότ που τρελάθηκαν».

Με πληροφορίες από Indiewire 

Related...Το «Glass Onion» πρώτο στο Netflix και ο Χιου Γκραντ ως σύντροφος του Ντάνιελ ΚρεγκΝέες ταινίες: Από τη Γουίτνεϊ Χιούστον και τη Τζένιφερ Λόπεζ στον ΚαραβάτζιοΗ μοναδική χώρα που το Avatar 2 δεν έφτασε στην κορυφή του box office: Και υπάρχει λόγος
Keywords
Τυχαία Θέματα
Τζέιμς Κάμερον, Avatar 2, Terminator,tzeims kameron, Avatar 2, Terminator