Ο Τσίπρας έκανε αποδεκτή την παραίτηση Ζουράρι

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε σήμερα δεκτή την παραίτηση του Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνου Ζουράρι, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, χθες μετά την ολοκλήρωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας ο πρωθυπουργός συνάντησε στο γραφείο του στη Βουλή

τον κ. Ζουράρι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό και φιλικό κλίμα και ο πρωθυπουργός απεδέχθη την παραίτηση που είχε υποβάλλει ο υφυπουργός Παιδείας.

Τις αρμοδιότητες του Κώστα Ζουράρι (αφορούν την εκπαίδευση στο εξωτερικό) αναλαμβάνει ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Ζουράρις υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του κατά του Ολυμπιακού και του Άρη.

Συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός Παιδείας είπε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Metropolis 95,5», «στο κατώτερο τμήμα του στεατοπυγικού μου υποσυστήματος και ειδικώς με μια τάση προς το εμπρόσθιο τμήμα του κάθισαν 10.000 γαύροι... Ποιος τον γ... τον Άρη, παιδί μου;».

Στην επιστολή παραίτησής του προς τον Πρωθυπουργό, την οποία δημοσίευσε η «Εφημερίδα των Συντακτών» ο Κώστας Ζουράρις ανάφερε:

«Ερίδματε (σ.σ. καλοδομημένε) πρωθυπουργέ και σύντροφε υποβάλλω σήμερα 14.1.2018 την από την θέση του υφυπουργού επί της παιδείας παραίτησίν μου, η οποία διευκολύνει, ως εικός την κυβερνητική αλληλεγγύη και, συνάμφω το πολιτικό μου αυτεξούσιον.

Μετά της προσηκούσης τιμής, Κώστας Γ. Ζουράρις»

Ο κ. Ζουράρις σε δηλώσεις του μετά τον σάλο που προκλήθηκε τόνισε ότι δεν θα παραιτηθεί από βουλευτής και παραμένει στη Βουλή ως επικεφαλής του κόμματός του «Πυρίκαυστος Ελλάς».

Keywords
Τυχαία Θέματα