Ο συνιδρυτής των Allman Brothers Band και κιθαρίστας Ντίκι Μπετς πέθανε σε ηλικία 80 ετών

Ο θρυλικός κιθαρίστας Ντίκι Μπετς, ο οποίος συνίδρυσε με τους αδερφούς Ολμαν την Allman Brothers Band και έγραψε τη μεγαλύτερη επιτυχία τους, το “Ramblin’ Man” πέθανε σε ηλικία 80 ετών. 

Ο Μπετς, μέλος του Rock & Roll Hall of Fame πέθανε στο σπίτι του στο Οσπρεϊ της Φλόριντα, επιβεβαίωσε ο Ντέιβιντ Σπέρο, ο επί 20 χρόνια μάνατζερ του Μπετς. Ο Μπετς έδινε μάχη με τον καρκίνο για περισσότερο από ένα χρόνο και έπασχε από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια,

δήλωσε ο Σπέρο.

″Ήταν περιτριγυρισμένος από όλη την οικογένειά του και πέθανε ειρηνικά. Δεν πίστευαν ότι πονούσε”, δήλωσε ο Σπέρο τηλεφωνικά.

Dickey Betts, the singer, songwriter and guitarist of the Allman Brothers Band whose piercing solos, beloved songs and hell-raising spirit defined the band and Southern rock in general, has died at the age of 80.

More on his life: https://t.co/XRuYUKwKwwpic.twitter.com/Q2Bp62gydf

— Rolling Stone (@RollingStone) April 18, 2024

Ο Mπετς έπαιζε lead guitar μαζί με τον Ντουέιν Ολμαν στο ξεκίνημα των Allman Brothers Band και βοήθησε να αποκτήσει το γκρουπ τον χαρακτηριστικό του ήχο αλλά και να δημιουργήσει ένα νέο είδος - το Southern rock. Καλλιτέχνες από τους Lynyrd Skynyrd μέχρι τον Kid Rock επηρεάστηκαν από τη μουσική των Allman, η οποία συνδύαζε τα μπλουζ, την κάντρι, την R&B και την τζαζ με το ροκ της δεκαετίας του ’60.

RIP Dickey Betts

Keywords
Τυχαία Θέματα
Allman Brothers Band, Ντίκι Μπετς,Allman Brothers Band, ntiki bets