Ο συγκινητικός δεσμός ενός αυτιστικού αγοριού με τον σκύλο του

Μπορεί ο 9χρονος James Isaac να δυσκολεύεται να μιλήσει και να επικοινωνήσει με την οικογένειά του, αλλά έχει έναν ισχυρό δεσμό με τον σκύλο του, τον Mahe.

Ο James πάσχει από αυτισμό και ο Mahe είναι ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος που τον βοηθά να παραμένει ήρεμος, ενώ ταυτόχρονα τον προστατεύει.

Πριν από λίγες μέρες ο μικρός χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο προκειμένου να κάνει μαγνητική τομογραφία
για να «ρίξουν φως» οι γιατροί στις κρίσεις που παθαίνει τελευταία. Ο 9χρονος έπρεπε να κάνει γενική αναισθησία πριν μπει στον μαγνητικό τομογράφο, επειδή λόγω του αυτισμού δεν θα μπορούσε να παραμείνει κλεισμένος στον τομογράφο και ακίνητος.

Photo credit: Louise Goossens

Posted by James Isaac on Thursday, February 11, 2016

H φωτογράφος του νοσοκομείου, Louise Goossens, απαθανάτισε τη στιγμή που γίνεται στον μικρό η αναισθησία και ο σκύλος του βρίσκεται δίπλα για να του κρατήσει συντροφιά και να τον κάνει να νιώσει πιο άνετα με την διαδικασία.

Photo credit: Louise Goossens

Posted by James Isaac on Thursday, February 11, 2016

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Stuff, η μητέρα του James ανέφερε ότι ο πιστός σκύλος κοιτούσε με ανησυχία τον γιο της προκειμένου να βεβαιωθεί ότι είναι καλά. Επιπλέον, ανέφερε ότι πριν έρθει ο Mahe στη ζωή τους τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα.

«Δεν μπορούσαμε να πάμε ούτε για καφέ ως οικογένεια. Ο James γινόταν πολύ νευρικός και ήθελε να φύγει αμέσως, αλλά όταν πήραμε τον Mahe, καθόταν και μας περίμενε να τελειώσουμε».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα