Ο πρωταγωνιστής της σειράς Fauda του Netflix απεγκλωβίζει οικογένειες στη βομβαρδισμένη πόλη Σντερότ

Ο Ισραηλινός ηθοποιός και σεναριογράφος Λίορ Ραζ, γνωστός για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην παγκοσμίως δημοφιλή σειρά δράσης Fauda (Χάος) του Netflix, αποκάλυψε ότι συμμετείχε σε επιχείρηση απεγκλωβισμού δυο οικογενειών από τη βομβαρδισμένη συνοριακή πόλη του Ισραήλ Σντερότ, μετά την πολύνεκρη επίθεση της Χαμάς.

Ο 51χρονος πρωταγωνιστής της πετυχημένης ισραηλινής σειράς, φαίνεται στο βίντεο που δημοσίευσε στο X (πρώην Twitter) μαζί με τον συνδημιουργό της σειράς, Αβί Ισαχάροφ

να σκύβουν πίσω από έναν τοίχο καθώς η Χαμάς εξαπολύει ρουκέτες.

Η “Fauda” βασίζεται στις πραγματικές εμπειρίες του Ισαχάροφ στις Ισραηλινές Ενοπλες Δυνάμεις (IDF). Ξεκίνησε να προβάλεται το 2015 και αναμένεται η πέμπτη σεζόν της. 

Accompanied by Yohanan Plesner @yplesner and Avi @issacharoff , I headed down south to join hundreds of brave "brothers in arms" volunteers who worked tirelessly to assist the population in the south of Israel. We were sent to the bombarded town of Sderot to extract 2 families pic.twitter.com/WpM9JLeOZM

— Lior Raz (@lioraz) October 9, 2023

Ο χαρακτήρας που υποδύεται ο Ραζ, ο Ντορόν Καβίλιο, είναι ένας κορυφαίος πράκτορας που κυνηγάει έναν τρομοκράτη της Χαμάς που ονομάζεται “The Panther” (Ο πάνθηρας). Επιπλέον, ο Ραζ έχει εμφανιστεί στις ταινίες «Μαρία Μαγδαληνή» δίπλα στον Χοακίν Φίνιξ και «6 Underground» με τον Ράιαν Ρέινολντς ενώ θα εμφανιστεί και στο πολυαναμενόμενο sequel του «Μονομάχου» του Ρίντλεϊ Σκοτ.

Σε παλαιότερη ανάρτηση στο Instagram Story του, ο Ραζ ανέφερε: ”Θυμηθείτε ποιος ξεκίνησε τη σφαγή. Η Χαμάς είναι μια οργάνωση που θέλει να καταστρέψει τους Εβραίους και δεν θέλει να μιλήσει για ειρήνη υπό οποιεσδήποτε συνθήκες’.

’Όταν η έκβαση του πολέμου αλλάξει, και σας υποσχόμαστε ότι εμείς οι Ισραηλινοί θα γυρίσουμε την κατάσταση και η Γάζα θα απορροφήσει τις απώλειές της, να θυμάστε ότι μπαίνουμε σε αυτόν τον πόλεμο με βαριά καρδιά, χωρίς καμία επιθυμία να σκοτώσουμε αθώους και χωρίς καμία επιλογή απέναντι σε αυτούς που έρχονται εναντίον μας”.

Τόσο ο Ραζ όσο και ο Ισαχάροφ  υπηρέτησαν στις ειδικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της υποχρεωτικής τους θητείας στον ισραηλινό στρατό.

Ο Ραζ γεννήθηκε στον οικισμό Μααλέ Αντουμίμ της Δυτικής Όχθης από πατέρα Ιρακινό και μητέρα Αλγερινή. Ο πατέρας του ήταν αξιωματικός καριέρας στις ισραηλινές Ειδικές Ναυτικές Δυνάμεις.

Μετά την αποφοίτησή του από το λύκειο, ο Ραζ κατατάχθηκε στην αντιτρομοκρατική μονάδα Duvdevan.

Μετά τη λήξη της θητείας του, ο Ραζ μετακόμισε στο Λος Άντζελες όπου εργάστηκε ως σωματοφύλακας του Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ

Πηγή: Daily Mail 

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΦρικιαστικό βίντεο από τη σφαγή στη Σντερότ: Πώς επιτέθηκαν οι ένοπλοι της ΧαμάςΙσραήλ: Νέο μπαράζ ρουκετών και αεροπορικών επιθέσεων στη Λωρίδα της ΓάζαςΜεσανατολικό:Ισραηλινά στρατεύματα στα σύνορα με την Γάζα - Πάνω από 1.000 νεκροί στο Ισραήλ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Fauda, Netflix, Σντερότ,Fauda, Netflix, snterot