Ο πιθανός νέος ΥΠΕΞ των ΗΠΑ διατηρεί στενές σχέσεις με την Ρωσία

Τον διευθύνοντα σύμβουλο της μεγαλύτερης πετρελαϊκής εταιρείας στον κόσμο που έχει στενές σχέσεις με την Ρωσία φέρεται να πρόσθεσε ο Ντόναλντ Τραμπ στην λίστα με τα πιθανά πρόσωπα για την στελέχωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Ρεξ Τίλερσον είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Exxon Mobil, μιας εταιρείας πετρελαιοειδών με έδρα την Νέα
Υόρκη των Ηνωμένων Πολιτειών που τα τελευταία 20 χρόνια διατηρεί στενές επιχειρηματικές σχέσεις με την Ρωσία. Εξάλλου η εταιρεία είναι και ο κύριος διαχειριστής του πρότζεκτ Sakhalin – I, που δεν είναι παρά μια κοινοπραξία για τον εντοπισμό και την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ρωσική νήσο Σαχαλίνη.

Σύμφωνα με το Vox, ο Τίλερσον, αν και δεν έχει καμία εμπειρία ως πολιτικός, διατηρεί στενές σχέσεις με δεκάδες ηγέτες ξένων χωρών, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο Βλάντιμιρ Πούτιν. Ο ίδιος εξάλλου έχει βραβευτεί με το «Βραβείο της Φιλίας» από τον ίδιο τον Ρώσο πρόεδρο. Εκτός από το γεγονός ότι ο ίδιος θα ταιριάξει απόλυτα με τις υπόλοιπες κυβερνητικές επιλογές του Τραμπ -η εμπορική αξία της Exxon φτάνει τα 370 δισ. δολάρια-, ενισχύει την πεποίθηση ότι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ θα κάνει προσπάθειες βελτίωσης των σχέσεων με την Ρωσία.

Ήδη δύο αξιωματούχοι του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος έχουν διαβεβαιώσει ότι θα μελετήσουν εξονυχιστικά τις πεποιθήσεις του Τίλερσον όσον αφορά τις σχέσεις που πρέπει να ακολουθήσουν οι ΗΠΑ με την Ρωσία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται λίγες ώρες μετά την δημοσίευση έρευνας της CIA που επιβεβαιώνει ότι η Ρωσία βοήθησε τον Τραμπ να εκλεγεί.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα