Ο μικρός Πέτρος πρέπει να ταξιδέψει στη Βοστώνη για να χειρουργηθεί. Και αυτή είναι η ιστορία του

Κάποια πράγματα στη ζωή τα θεωρούμε δεδομένα. Η υγεία για παράδειγμα είναι ένα από τα αγαθά που, όταν το έχουμε, δεν το υπολογίζουμε όσο θα οφείλαμε. Το χειρότερο όλων, όμως, είναι πως αρκετές φορές δεν ευαισθητοποιούμαστε καν από τους ανθρώπους που η υγεία τους δεν είναι δεδομένη και προσπαθούν με αγώνα και θέληση να την ανακτήσουν ξανά.

Αυτός ο κανόνας έσπασε – ευτυχώς – με την υπόθεση του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ, όταν είδαμε χιλιάδες Έλληνες να βρίσκονται δίπλα στην οικογένειά του και πλέον βρίσκεται στην Βοστώνη. Τώρα είναι χρέος

μας να βοηθήσουμε και τον 17χρονο Πέτρο Αθανασιάδη από τη Μεγαλόπολη της Αρκαδίας, που το μόνο νοσοκομείο που αναλαμβάνει την περίπτωσή του είναι η Βοστώνη.

Ο Πέτρος έχει καρδιακή ανεπάρκεια. Έχει κάνει τρία χειρουργεία στο Λονδίνο, έχει προσθέσει τρία μπαλονάκια, δύο στο Λονδίνο κι ένα στο Ωνάσειο και δύο στεντ στο Λονδίνο. Πλέον, το πιο κρίσιμο χειρουργείο που απαιτείται για να ζήσει τα επόμενα χρόνια της ζωής του με αξιοπρέπεια, η επιδιόρθωση μιτροειδούς βαλβίδας, πρέπει να γίνει στη Βοστώνη, καθώς κανένα νοσοκομείο δεν το αναλαμβάνει, θεωρώντας το υψηλού ρίσκου.

Το χειρουργείο πρέπει να γίνει άμεσα, καθώς οι συνέπειες της ανεπάρκειας στα υπόλοιπα ζωτικά όργανα είναι σοβαρές (πχ Το ήπαρ λαμβάνει το 20% της καρδιακής παροχής και σε κάθε μείωσή της η παροχή στο ήπαρ μειώνεται ανάλογα). Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), όμως, όπως και στην περίπτωση του Παναγιώτη – Ραφαήλ, απέρριψε την αίτησή του και δεν χορηγεί χρήματα για το χειρουργείο του.

Ο 17χρονος Πέτρος Αθανασιάδης είναι από τη Μεγαλόπολη, μαθητής Γ’ Λυκείου, πάσχει από βαριάς μορφής καρδιακή ανεπάρκεια και χρειάζεται να χειρουργηθεί άμεσα στην Βοστώνη. pic.twitter.com/mXbaKPoMeI

Keywords
Τυχαία Θέματα