Ο κώδικας συμπεριφοράς του Κυριάκου Μητσοτακη προς τα «γαλάζια» στελέχη

Με σειρά πρωτοβουλιών τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων ο Πρόεδρος της ΝΔ θα επιχειρήσει το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα να αναδείξει το προσφυγικό σε μείζον εθνικό θέμα, βγάζοντας ουσιαστικά το σημαντικό αυτό ζήτημα, εκτός κάδρου της αντιπολιτευτικής του τακτικής.

Ήδη, στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της ΝΔ θα επισκεφθεί την Μυτιλήνη την Παρασκευή όπου θα συνομιλήσει από κοντά με τους φορείς και τους κατοίκους και θα παρακολουθήσει την κατασκευή του «hotspot» στο νησί.

Παράλληλα, ανάλογες πρωτοβουλίες
σχεδιάζει να αναλάβει και σε διεθνές επίπεδο αρχής γενομένης από τις 15 Φεβρουαρίου όπου και θα παραθέσει πρόγευμα εργασίας στους πρέσβεις των 28 χωρών μελών της Ε.Ε. στην Αθήνα επιχειρώντας να στείλει το μήνυμα προς τους συμμάχους μας στην Ευρώπη ότι το προσφυγικό είναι ευρωπαϊκό θέμα και δεν θα πρέπει να εξαντλείται στις προσπάθειες μιας μόνο χώρας η οποία δέχεται και τον κύριο όγκο των μεταναστευτικών ροών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει εντολή στον αρμόδιο τομεάρχη Βασίλη Κικίλια να ετοιμάσει συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, προκειμένου ο πρόεδρος της ΝΔ στις 15 Φεβρουαρίου να τις παρουσιάσει στους πρέσβεις των χωρών της Ε.Ε.

Τρεις ημέρες αργότερα, στις 18 Φεβρουαρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει ανάλογο μήνυμα και στους ηγέτες που μετέχουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, περιγράφοντας το πλαίσιο των πρωτοβουλιών του, ενώ θα επιδιώξει να έχει και διμερείς συναντήσεις με την ευρωπαϊκή ηγεσία (Ζαν Κλοντ Γιουνκερ, Μερκελ) αναπτύσσοντας τις θέσεις του και ζητώντας ένα πιο πιεστικό πλαίσιο στην κυβέρνηση της Άγκυρας με αυξημένους ελέγχους στις μεταναστευτικές ροές.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο κ. Μητσοτακης έχει στείλει σαφές μήνυμα και στο εσωτερικό του κόμματος του να προσεγγίζουν όλα τα στελέχη με εθνική ευθύνη το προσφυγικό ζήτημα, εξαιρώντας το ουσιαστικά από το πεδίο αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση.

Ο «κώδικας συμπεριφοράς» - που συνοψίζει και τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει - συνοψίζεται στο ότι το προσφυγικό πρέπει να προσεγγίζεται ως εθνικό θέμα, να αναδεικνύονται οι ευθύνες της γείτονος χώρας και η ανοχή που επιδεικνύει στα παράλια της, όπως επίσης και η ατολμία της ευρωπαϊκής οικογένειας στην αντιμετώπιση του θέματος.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα