Ο Φρανσουά Ολάντ χαιρετίζει το ελληνικό πρόγραμμα

Στροφή στις δηλώσεις του έκανε σήμερα ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ σε σχέση με τις ελληνικές προτάσεις. Ο γάλλος πρόεδρος χαρακτήρισε το ελληνικό πρόγραμμα ως «σοβαρό και αξιόπιστο» και κάλεσε σε μια επανάληψη των συνομιλιών «με τη βούληση να ολοκληρωθούν».

«Οι Έλληνες δείχνουν αποφασιστικότητα να παραμείνουν στην ευρωζώνη επειδή το πρόγραμμα που παρουσιάζουν είναι σοβαρό και αξιόπιστο, στη συνέχεια επειδή θα το υποβάλουν στο κοινοβούλιο, κάτι που θα δείξει δύναμη, δέσμευση και λέω επίσης θάρρος», δήλωσε ο αρχηγός του κράτους σε δημοσιογράφους στο Παρίσι.

«Οι
συνομιλίες πρέπει τώρα να ξεκινήσουν, πρέπει να επαναληφθούν, αλλά με τη βούληση να ολοκληρωθούν», πρόσθεσε.

«Αυτό είναι το διάβημα της Γαλλίας, να κάνει τα πάντα για να υπάρξει μια καλή συμφωνία, μια συμφωνία η οποία σέβεται τους ευρωπαϊκούς κανόνες, που σέβεται επίσης τους Έλληνες επειδή υπέφεραν εδώ και πολλά χρόνια, και ταυτόχρονα οφείλουν να κατανοήσουν πως οι μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες», δήλωσε ακόμη ο Φρανσουά Ολάντ.

Le programme Grec est sérieux, crédible et montre une détermination à rester dans la zone euro. Rien n'est encore fait, tout peut être fait.

— François Hollande (@fhollande) July 10, 2015

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα