Ο ειδικός εταιρικής καινοτομίας που διδάσκει μέσω του Instagram τις μεθόδους των ταχύτερα αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων

Προερχόμενος από τον κόσμο των επιχειρήσεων η επαφή του Δρ Φώτη Φιλιππόπουλου με το ευρύ κοινό ήταν εκ των πραγμάτων περιορισμένη, έως ότου πριν από λίγα χρόνια αποφάσισε να κάνει πραγματικότητα το στόχο ζωής του, το να εμπνεύσει και να εξαπλώσει τη γνώση περί καινοτομίας καθώς και τις εμπειρίες που αποκόμισε από την εικοσαετή του πορεία, ιδρύοντας τη σχολή επιστημονικής και τεχνολογικής επιχειρηματικότητας Curious, Inc.

Μοιραία, αυτή η στροφή

τον έφερε πιο κοντά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σύντομα διαπίστωσε ότι με ευφάνταστες προσαρμογές του υλικού, το Instagram μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική πλατφόρμα για διδασκαλία καθώς και επικοινωνία με τους φοιτητές, επαγγελματίες και τα στελέχη που αναζητούν ποιοτικό και εύπεπτο υλικό με την ταχύτητα και ευκολία που προσφέρει το Instagram.

View this post on Instagram

A post shared by Fotis Filippopoulos—Innovation (@fotis.filippopoulos)

Μετέτρεψε λοιπόν τον προσωπικό του λογαριασμό σε μια πλατφόρμα εκμάθησης για την επιχειρηματικότητα με γνώμονα την καινοτομία, τη διαχείριση των καινοτομιών, τις προηγμένες μεθόδους έρευνας, τη δημιουργική σκέψη και το επαγγελματικό ήθος.

Με carousel, διαλέξεις, podcast, αποφθέγματα, σημαντικά ευρήματα ερευνών, πολλών ειδών βίντεο, ζωντανές προβολές, συμβουλές και απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα και συχνή προσωπική επικοινωνία με το κοινό, σε σύντομο χρονικό διάστημα ο λογαριασμός εκτοξεύτηκε συγκεντρώνοντας χιλιάδες followers, ένα αναμφίβολα δύσκολο επίτευγμα για μια αμιγώς εκπαιδευτική σελίδα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο άνθρωπος πίσω από τη σελίδα που αποκαλεί Innovation Playbook, μόνο χθεσινός δεν είναι.

Ο Δρ Φώτης Φιλιππόπουλος είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος ειδικός εταιρικής καινοτομίας με επαγγελματικό αποτύπωμα σε 15 χώρες, σε 5 ηπείρους και βραβευμένος στις Βρυξέλλες, με έπαινο για Καλύτερη Παροχή Έρευνας και Πληροφόρησης στα Ευρωπαϊκά Βραβεία European Association Awards. Επίσης, είναι εξωτερικός εμπειρογνώμονας για την καινοτομία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επισκέπτης καθηγητής στο ΔΙΠΑΕ και διδάσκων στο μάθημα ”Βιομηχανικές Δεξιότητες” στη διδακτορική σχολή του Politecnico di Milano, μεταξύ πολλών άλλων δραστηριοτήτων στο αντικείμενο.

Επιπρόσθετα, διαθέτει και ένα εντυπωσιακό ιστορικό ομιλιών σε κορυφαία διεθνή φόρουμ και κλαδικές συνόδους κορυφής όπως ενδεικτικά στο International Summit of Cooperatives 2016 στην Πόλη του Κεμπέκ, το World Credit Union Conference 2017 στη Βιέννη και το Asian Leadership Conference 2021 στη Σεούλ, καθώς και σε εμβληματικούς χώρους συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, του Μουσείου του ΜΙΤ στη Βοστώνη και του Μνημείου JK στην Μπραζίλια.

Όπως μας είπε, συχνά τον ρωτούν για την προέλευση του Innovation Playbook. Σε όλες τις περιπτώσεις, τόνισε, ότι η απάντηση είναι η ίδια και ότι επρόκειτο για την ευθυγράμμιση αξιών και ύπαρξης, καθώς ο στόχος του είναι η επιστήμη πίσω από το εγχειρίδιο καινοτομίας να προσεγγίσει όσο το δυνατόν περισσότερους οργανισμούς και ανθρώπους γίνεται. Αυτό είναι που τον παρακινεί και αγαπά περισσότερο στη δουλειά του και συμπληρώνει ότι από τότε που ξεκίνησε το νέο ταξίδι του διδάσκοντας με τη Curious, Inc. και τώρα μοιράζοντας με το Innovation Playbook τις γνώσεις και εμπειρίες του, βρίσκεται σε πλήρη ευθυγράμμιση.

Ακολουθήστε το Innovation Playbook του Δρ Φώτη Φιλιππόπουλου την πηγή έμπνευσης και επιμόρφωσης για την καινοτομία και επιχειρηματικότητα στο Instagram.

Keywords
Τυχαία Θέματα