Ο δήμαρχος της Φλωρεντίας ζητά την απαγόρευση της Airbnb στο κέντρο της πόλης

Η Φλωρεντία επιδιώκει να απαγορεύσει την ενοικίαση κατοικιών στο ιστορικό της κέντρο για βραχυχρόνιες μισθώσεις από πλατφόρμες όπως η Airbnb, προκειμένου να είναι διαθέσιμα περισσότερα σπίτια για τους ντόπιους κατοίκους της πόλης της Τοσκάνης.

Ο Ντάριο Ναρντέλα, δήμαρχος της Φλωρεντίας, μιας πολής ανάμεσα  στους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ιταλίας, δήλωσε ότι θα επιδιώξει νέους κανόνες σε τοπικό επίπεδο, επειδή θεωρεί απογοητευτικά τα σχέδια για τη νομοθεσία του τομέα σε εθνικό επίπεδο.

Σύμφωνα με την πρόταση του Ναρντέλα, υπό τον

τίτλο «σώστε τα ιστορικά κέντρα», ο δήμαρχος σχεδιάζει να μπλοκάρει τις νέες συμβάσεις βραχυχρόνιας μίσθωσης και να προσφέρει φορολογικές ελαφρύνσεις ώστε να ενθαρρύνει πιο μόνιμες μορφές διαμονής.

Ο Ναρντέλα είναι μέλος του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος (PD), το οποίο συμμετέχει στην αντιπολίτευση σε εθνικό επίπεδο.

Όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ένα μείγμα χαμηλών μισθών, έλλειψης ακινήτων, βραχυχρόνιων μισθώσεων σε τουρίστες και υψηλού πληθωρισμού έχουν οδηγήσει την Ιταλία σε μια στεγαστική κρίση, με τους χαμηλόμισθους και τους φοιτητές να πλήττονται ιδιαίτερα.

Η κεντρική κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα νομοσχέδιο, το οποίο σύμφωνα με δημοσιεύματα των ιταλικών μέσων ενημέρωσης, θα απαιτεί κάθε κατοικία που ενοικιάζεται σε τουρίστες να διαθέτει έναν εθνικό κωδικό αναγνώρισης, ώστε να διευκολύνεται η παρακολούθηση και η ρύθμιση των μισθώσεων. Όσοι δεν συμμορφώνονται θα κινδυνεύουν με πρόστιμο έως και 5.000 ευρώ. 

Επιπλέον, οι αρχές στις πόλεις με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα θα έχουν το δικαίωμα να επιβάλλουν ελάχιστη διαμονή δύο διανυκτερεύσεων στο πλαίσιο των βραχυχρόνιων μισθώσεων στο κέντρο της πόλης τους.

Η Airbnb δεν σχολίασε αμέσως την πρωτοβουλία του Nαρντέλα, αλλά ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι επιθυμεί να δει «σαφείς και απλούς εθνικούς κανόνες» σε όλη την Ιταλία.

«Ανησυχούμε ότι οι προτάσεις σχετικά με τη διαμονή μιας νύχτας παραβιάζουν την ευρωπαϊκή και την εθνική νομοθεσία και προσβλέπουμε στην συνεργασία με την κυβέρνηση για να συζητήσουμε εναλλακτικούς τρόπους προώθησης», πρόσθεσε.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΙταλία: Τέσσερις νεκροί από ανατροπή τουριστικού σκάφους λόγω ανεμοστρόβιλου στην λίμνη ΜατζόρεΙταλία: Αρχαία βιβλία μπαίνουν στην κατάψυξη για να μην καταστραφούν από τις πλημμύρεςΚράτηση στο ξενοδοχείο: Tραγικά λάθη που απειλούν να καταστρέψουν τις διακοπές μας
Keywords
Τυχαία Θέματα
Φλωρεντίας, Airbnb,florentias, Airbnb