Ντάισελμπουμ: Χωρίς το ΔΝΤ η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει

Μια δήλωση για την Ελλάδα που θα συζητηθεί έκανε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ενώ η δεύτερη αξιολόγηση παραμένει ακόμη ανοιχτή και και οι αναφορές για Grexit έχουν πλέον ξαναφουντώσει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ολλανδικής εφημερίδας, Financieele Dagblad, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ φέρεται να είπε ενώπιον της ολλανδικής Βουλής (να θυμίσουμε ότι είναι επίσης υπουργός Οικονομικών της χώρας) ότι χωρίς το ΔΝΤ,
η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά, όπως επισημαίνει και το δημοσίευμα, που ο κ. Ντάισελμπλουμ δηλώνει δημόσια κάτι τέτοιο. Σε προηγούμενη ομιλία του στην ολλανδική Βουλή είχε πει μόνο ότι χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, η χώρα του δεν θα παράσχει στήριξη στην Ελλάδα, θα τηρήσει δηλαδή ανάλογη στάση με εκείνη που έχει πει ότι θα τηρήσει η Γερμανία.

«Ναι, έτσι έχουν τα πράγματα και οι προσπάθειες τόσο οι δικές μας όσο και του ΔΝΤ επικεντρώνονται στο να αποτρέψουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο», φέρεται να είπε τονίζοντας ότι η δουλειά του είναι να σταθεροποιήσει την κατάσταση στην Ελλάδα και κάτι τέτοιο είναι προς το συμφέρον όλων.

Αυτοί που λένε για Grexit, δεν έχουν ιδέα για τι πράγμα μιλάνε

Σύμφωνα με το δημοσίευμα φέρεται να είπε ότι ούτε το ΔΝΤ θέλει να εγκαταλείψει την Ελλάδα και ότι πολλοί παραβλέπουν πόσο μεγάλη θα είναι η ζημιά τόσο από οικονομικής όσο και από πολιτικής απόψεως, σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ. Πρόσθεσε δε ότι «αυτοί που λένε πως κάτι τέτοιο θα ήταν καλύτερο, δεν έχουν ιδέα για τι πράγμα μιλάνε».

Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις αυτές έγιναν στο πλαίσιο απάντησης σε ερώτηση σχετική με την Ελλάδα βουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Ο Γ. Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκτίμησε ότι οι διαβουλεύσεις με την ελληνική πλευρά δεν θα ολοκληρωθούν πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup την προσεχή Δευτέρα. Επίσης, ανέφερε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι το ΔΝΤ πρέπει να αποφασίσει σχετικά με τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα, ενώ υπογράμμισε ότι «ούτε το ΔΝΤ θέλει να εγκαταλείψει την Ελλάδα».

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το ολλανδικό κόμμα των Πρασίνων τάχθηκε υπέρ μιας διαγραφής μέρους του ελληνικού χρέους, ενώ το ακροδεξιό κόμμα ανέφερε ότι θα έχει μεγάλο κόστος για την Ολλανδία. Επί του θέματος, όπως σημειώνει ο η ολλανδική εφημερίδα, ο Γ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι «ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη»

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα