Νόμπελ Ειρήνης στο Κουαρτέτο Εθνικού Διαλόγου της Τυνησίας

Στο Κουαρτέτο Εθνικού Διαλόγου της Τυνησίας απονεμήθηκε το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης για τον ρόλο στην δημοκρατική μετάβαση.

Οι Τυνήσιοι κέρδισαν το βραβείο "για την αποφασιστική συμβολή τους στην δημιουργία μίας πλουραλιστικής δημοκρατίας στην Τυνησία, μετά την Επανάσταση των Γιασεμιών, το 2011.

BREAKING NEWS

The 2015 Peace #NobelPrize is awarded to the National Dialogue Quartet in Tunisia pic.twitter.com/3O9jzwBK08

— The Nobel Prize (@NobelPrize) October 9, 2015

Από το 1901 έως το 2014 το Νομπέλ Ειρήνης έχει αποδοθεί σε 95 άτομα, 16 εκ των οποίων ήταν γυναίκες, όπως η 17χρονη Μαλάλα Γιουσαφζάι από το Πακιστάν, που μοιράστηκε το περσινό βραβείο με τον Ινδό Καϊλάς Σατιάρτι, για τον αγώνα τους υπέρ των δικαιωμάτων των παιδιών. Η Μαλάλα είναι, επίσης, η νεώτερη κάτοχος του Νομπέλ Ειρήνης. Ο γηραιότερος ήταν ο Τζόζεφ Ρότμπλατ, ο οποίος κέρδισε το βραβείο το 1995, σε ηλικία 88 ετών.

Το Κουαρτέτο συστάθηκε το καλοκαίρι του 2013, σε μια στιγμή κατά την οποία η διαδικασία του εκδημοκρατισμού βρισκόταν σε κίνδυνο λόγω πολιτικών δολοφονιών και μεγάλων κοινωνικών αναταραχών.

Το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, αξίας οκτώ εκατομμυρίων σουηδικών κορωνών (972.000 δολάρια ΗΠΑ), θα απονεμηθεί στις 10 Δεκεμβρίου στο Όσλο.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα