Νεκρός από κορονοϊό ο «Αντεροβγάλτης του Γιόρκσαϊρ» που σκότωσε 13 γυναίκες

Ο Πίτερ Σάτκλιφ, που ο βρετανικός Τύπος τον ονόμασε σε «Αντεροβγάλτη του Γιόρκσαϊρ», είχε σκορπίσει τον τρόμο στη βόρεια Αγγλία από το 1975 έως το 1980, καθώς είχε σκοτώσει 13 γυναίκες και είχε αποπειραθεί να σκοτώσει άλλες επτά. Το 1981 καταδικάστηκε σε 20 φορές ισόβια.

Ο Σάτκλιφ έπασχε από υποκείμενα νοσήματα προτού βρεθεί θετικός στον κορονοϊό. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, στο νοσοκομείο αρνήθηκε τη θεραπεία για τον κορονοϊό. Είχε περάσει πολλά χρόνια σε υψηλής ασφαλείας ψυχιατρικό νοσοκομείο, μέχρι το 2016 όταν κρίθηκε ότι μπορεί να μεταφερθεί στη φυλακή Φράκλαντ, στο Ντάραμ.

«Οι

σκέψεις του πρωθυπουργού σήμερα είναι με εκείνους που έχασαν τη ζωή τους, τους επιζώντες και με τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων του Σάτκλιφ», δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον στην είδηση του θανάτου του.

Μια γυναίκα που επέζησε μιας επίθεσης του κατά συρροήν δολοφόνου, εξομολογείται ότι εξακολουθεί να πάσχει από τα αποτελέσματα της επίθεσής του στο Λιντς, 44 χρόνια μετά.

Η Μαρκέλλα Κλάξτον είπε στο Sky News: «Αναγκάζομαι να ζω με τα τραύματά μου, 54 ράμματα στο κεφάλι μου, πίσω και μπροστά. Είχα αποβάλλει κιόλας, ήμουν τεσσάρων μηνών έγκυος.

Το ευρύ φάσμα των θυμάτων από διάφορα κοινωνικά στρώματα - συμπεριλαμβανομένων εφήβων κοριτσιών, βοηθών καταστημάτων και ιερόδουλων- σήμαινε ότι καμία γυναίκα δεν ήταν ασφαλής στην βόρεια Αγγλία τότε.

«Μην βγείτε τη νύχτα εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο και μόνο αν συνοδεύεται από έναν άντρα που γνωρίζετε», προειδοποίησε τις γυναίκες η αστυνομία εκείνη την εποχή.

Η πρώτη δολοφονία και η μακάβρια συνέχεια

Διέπραξε την πρώτη δολοφονία τον Οκτώβριο του 1975, λιγότερο από ένα χρόνο μετά τον γάμο του. Το πρώτο θύμα του ήταν η 28χρονη Βίλμα ΜακΚαν, μητέρα τεσσάρων παιδιών και εργάτρια του σεξ. Την χτύπησε με σφυρί και τη μαχαίρωσε 15 φορές.

«Κατέστρεψε τόσες ζωές», δηλώνει ο γιος της, Ρίτσαντ ΜακΚάν, 35 χρόνια μετά. «Πρόκειται για μία από τις πιο σκοτεινές φιγούρες του 20ού αιώνα, παρόμοιου με βεληνεκούς με εκείνη του Αδόλφου Χίτλερ», συμπληρώνει.

Ο Σάτκλιφ είχε ανακριθεί 9 φορές από την αστυνομία, στην πορεία των ερευνών, αλλά όλες τις φορές αφέθηκε ελεύθερος και συνέχισε να σκοτώνει. Μάλιστα, η αστυνομία παρέβλεψε το γεγονός ότι το 1969 είχε συλληφθεί να κουβαλά ένα σφυρί σε περιοχή με οίκους ανοχής, όπως και μια ανώνυμη επιστολή που είχε στείλει ο φίλος του Τρέβορ Μπίρντσαλ, που ήθελε να τον αποκαλύψει.

Ο Νιλ Τζάκσον, του οποίου η μητέρα Έμιλι μαχαιρώθηκε 52 φορές από τον Σάτκλιφ στο Λιντς το 1976, είπε στο Sky News ότι ανακουφίστηκε όταν άκουσε ότι ο δολοφόνος ήταν νεκρός.

«Πλέον δεν χρειάζεται να πληρώνουμε ως πολίτες το κράτος για τον κρατάμε φυλακισμένο», δήλωσε. «Δεν σκότωσε μόνο την μητέρα μου, σκότωσε όλοι την οικογένειά μας. Μερικοί απο εμάς δεν μιλάμε μεταξύ μας εδώ και 40 χρόνι», συμπλήρωσε.

Τελικά ο Σάτκλιφ συνελήφθη τον Ιανουάριο του 1981, όταν η αστυνομία σταμάτησε το αυτοκίνητο που οδηγούσε, επειδή διαπιστώθηκε ότι ήταν κλεμμένες οι πινακίδες του. Μαζί του είχε μια εργάτρια του σεξ.

(Με πληροφορίες απόπ BBC, SkyNews)

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ: Γκόρντον Κάμινς: Ο σαδιστής «αντεροβγάλτης του μπλακάουτ» που σκότωσε 4 ιερόδουλες σε 6 ημέρες ενώ οι Ναζί βομβάρδιζαν το Λονδίνο Ο «βρετανός αντεροβγάλτης» που θέλει να θαφτεί με άλλο όνομα για να μην βεβηλώσουν τον τάφο του Ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης είχε καλλιτεχνικές ανησυχίες: Ήταν ο διάσημος ποιητής Φράνσις Τόμσον και τα 'χε με μια πόρνη
Keywords
Τυχαία Θέματα
Νεκρός, Αντεροβγάλτης, Γιόρκσαϊρ,nekros, anterovgaltis, giorksair