Νεκροί δεκάδες υπό εξαφάνιση πίθηκοι από τον ακραίο καύσωνα και την ξηρασία στο Μεξικό

Τον θάνατο δεκάδων πιθήκων  έχει προκαλέσει ο ακραίος καύσωνας και η ξηρασία που έχουν πλήξει τις τελευταίες εβδομάδες το Μεξικό

Οι πίθηκοι έχουν εντοπιστεί νεκροί στα νοτιοανατολικά τροπικά δάση του Μεξικού.

Στην πολιτεία Tabasco, όπου οι θερμοκρασίες αναμένεται αυτή την εβδομάδα να ξεπεράσουν τους 45 βαθμούς Κελσίου, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για τουλάχιστον 85 θανάτους, ενώ οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν την τάση χωρίς να δώσουν ακριβή απολογισμό.

Σε μια δήλωση το Σαββατοκύριακο, η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Tabasco απέδωσε

τους θανάτους των πιθήκων σε αφυδάτωση.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters επιβεβαιώθηκε ο θάνατος πιθήκων σε τρεις δήμους της πολιτείας.

Υπενθυμίζεται ότι, την περασμένη εβδομάδα, στην Πόλη του Μεξικό η μέγιστη θερμοκρασία ανήλθε σε 34,3 βαθμούς Κελσίου, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του προηγούμενου μήνα, αναφέρει το CNN.

Στη γειτονική Puebla ο υδράργυρος έφθασε την Πέμπτη στους 35,2 βαθμούς Κελσίου, συντρίβοντας το ρεκόρ των 34,3 βαθμών που είχε καταγραφεί το 1947.

Στη Ciudad Victoria, στην πολιτεία Tamaulipas του βόρειου Μεξικού, κοντά στα σύνορα με το Τέξας των ΗΠΑ, η μέγιστη θερμοκρασία έφθασε την Πέμπτη στους 47,4 βαθμούς Κελσίου, καταρρίπτοντας ρεκόρ που κρατούσε από το 1998.

Στην πολιτεία San Luis Potosi (κεντρικά) οι αρχές κράτησαν κλειστά τα σχολεία λόγω της αφόρητης ζέστης, αφού ο υδράργυρος πλησίασε τους 50 βαθμούς Κελσίου.

Related...Βενεζουέλα: Influencer έγινε το πρώτο άτομο που του έκανε τατουάζ ένας μικρός πίθηκος (βίντεο)Τανζανία: Πίθηκος άρπαξε και σκότωσε ένα μωρό την ώρα που θήλαζεΠίθηκος έσωσε πίθηκο που έπαθε ηλεκτροπληξία
Keywords
Τυχαία Θέματα
Νεκροί, Μεξικό,nekroi, mexiko