Νέες ταινίες: Ο Γιος, Book Club 2 με Τζέιν Φόντα και Νταϊάν Κίτον, Ο Μεγάλος Λεμπόφσκι

«Book Club - Το επόμενο κεφάλαιο»

Χιου Τζάκμαν στη δραματική ταινία του Φλοριάν Ζελέρ «Ο Γιος», Τζέιν Φόντα, Νταϊάν Κίτον, Κάντις Μπέργκεν και Μέρι Στίνμπεργκεν και πάλι μαζί στο «Book Club - Το επόμενο κεφάλαιο», Λουί Γκαρέλ στη γαλλική κωμωδία «Τα πάνω κάτω», ακόμη μία κωμωδία, αλλά από την Ισπανία -«Ο τέταρτος επιβάτης»- δύο ταινίες horror, αλλά και «Ο Μεγάλος Λεμπόφσκι» των αδελφών Κοέν σε επανέκδοση. 

Αυτές είναι οι ταινίες που έρχονται στους κινηματογράφους

την Πέμπτη 6 Ιουλίου.

Ο Γιος

Η ζωή του Πίτερ με τον νεογέννητο γιο και τη νέα του σύντροφο Μπεθ ανατρέπεται, όταν η πρώην σύζυγός του, Κέιτ εμφανίζεται για ένα θέμα που έχει προκύψει με τον γιο τους Νίκολας, ο οποίος είναι τώρα έφηβος. Ο νεαρός φαίνεται να κάνει κοπάνες από το σχολείο εδώ και μήνες και είναι προβληματισμένος, απόμακρος και θυμωμένος. Ο Πίτερ προσπαθεί να φροντίσει τον Νίκολας, όπως θα ήθελε να τον φρόντιζε ο πατέρας του, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να ισορροπήσει την κατάσταση με τη δουλειά, το βρέφος, και την προσφορά της θέσης των ονείρων του στην Ουάσιγκτον. Ψάχνοντας ωστόσο, στο παρελθόν για να διορθώσει λάθη, αρχίζει να χάνει την επαφή με τον Νίκολας στο παρόν.

Μετά την ταινία «Ο Πατέρας» με τον συγκλονιστικό  Άντονι Χόπκινς, που απέσπασε ακόμη ένα Όσκαρ για την ερμηνεία του και υποδύεται και εδώ τον πατέρα του Πίτερ-, ο Φλοριάν Ζελέρ σκηνοθετεί τον Γιο, «μια ταινία για τις ενοχές, τους οικογενειακούς δεσμούς και τελικά την αγάπη». Με τους Χιου Τζάκμαν -η ερμηνεία του οποίου επαινέθηκε από την κριτική-,  Λόρα Ντερν, Βανέσα Κίρμπι, Ζεν ΜακΓκράθ. 

Τα Πάνω Κάτω

Ο γιος μιας ώριμης γυναίκας, η οποία εργάζεται ως δραματοθεραπεύτρια στις φυλακές, πανικοβάλλεται όταν μαθαίνει ότι η μητέρα του σκοπεύει να παντρευτεί έναν ληστή που σύντομα θα αποφυλακιστεί. Θα κάνει τα πάντα για να την προστατεύσει, αλλά η συνάντηση με τον μελλοντικό πατριό του θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες.

Μεγάλη εμπορική επιτυχία στη Γαλλία, υποψήφια για 11 Σεζάρ και βραβεία Σεναρίου και Ερμηνείας για τη Νοεμί Μερλάν (Παρίσι, 13ο Διαμέρισμα). Ο Λουί Γκαρέλ γράφει, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σε μια ταινία με πνευματώδεις διαλόγους και εφευρετικό σενάριο για την τέλεια ληστεία.

Book Club - Το επόμενο κεφάλαιο

Η απολαυστική παρέα των τεσσάρων θρυλικών ηθοποιών, Τζέιν Φόντα, Νταϊάν Κίτον, Κάντις Μπέργκεν και Μέρι Στίνμπεργκεν, επιστρέφει με το δεύτερο κεφάλαιο της επεισοδιακής φιλίας τους να διαδραματίζεται και να εκτροχιάζεται με φόντο τη μαγική Ιταλία.

Τη γεμάτη ζωντάνια και αισιοδοξία κωμωδία σκηνοθετεί και πάλι ο Μπιλ Χόλντερμαν, που συνυπογράφει το σενάριο με την Έριν Σιμς. Τις εμβληματικές πρωταγωνίστριες συντροφεύουν οι Άντι Γκαρσία, Ντον Τζόνσον και Κρεγκ Τ. Νέλσον.

Οι τέσσερις κολλητές μεταφέρουν το book club τους στην Ιταλία σε ένα χωρίς προηγούμενο ταξίδι, αποκλειστικά για κορίτσια. Όταν τα πράγματα ξεφεύγουν και τα μυστικά αποκαλύπτονται, οι χαλαρωτικές διακοπές μετατρέπονται σε περιπέτεια ζωής.

Ο Τέταρτος Επιβάτης

Στα πενήντα του, ο Χούλιαν, διαζευγμένος και με οικονομικά προβλήματα, ταξιδεύει τακτικά στη Μαδρίτη χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή που σου επιτρέπει να μετακινείσαι με το ίδιο αυτοκίνητο ώστε να μοιραστείς  τα έξοδα με άλλους (carpooling). Κάπως έτσι, γνωρίζει και ερωτεύεται την Λορένα, είκοσι χρόνια νεότερή του με την οποία συνταξιδεύουν τακτικά από το Μπιλμπάο.  Όμως τη μέρα που αποφασίζει να της εκμυστηρευτεί τον έρωτά του, δύο νεοφερμένοι επιβάτες περιπλέκουν τα πράγματα: o Σέρτζιο με το σαγηνευτικό του χαμόγελο και ο διαταραγμένος Ροντρίγκο που προκύπτει μεγάλο καθίκι.

Η κωμωδία - έκπληξη του ισπανικού box-office, με πάνω από 700.000 εισιτήρια,  του Άλεξ ντε λα Ιγκλέσια, με την ισπανίδα σταρ Μπλάνκα Σουάρεζ, γνωστή και από τη σειρά του Netflix «Οι τηλεφωνήτριες» και τους Αλμπέρτο Σαν Χουάν, Ερνέστο Αλτέριο, Ρουμπέν Κορτάδα. 

Παγιδευμένη Ψυχή: Η Πορφυρή Πόρτα

Οι πρωταγωνιστές του franchise τρόμου επιστρέφουν για το τελευταίο κεφάλαιο της τρομακτικής ιστορίας της οικογένειας Λάμπερτ. Για να απαλλαγούν μια και καλή από τους δαίμονες που τους κατατρέχουν, ο Τζος και ο νεαρός Ντάλτον πρέπει να καταβυθιστούν ακόμα περισσότερο στο Πέρα και να έρθουν αντιμέτωποι με το σκοτεινό παρελθόν της οικογένειάς τους καθώς και με νέους, ακόμα πιο τρομακτικούς δαίμονες που κρύβονται πίσω από την πορφυρή πόρτα.

Με τους Πάτρικ Γουίλσον -που υπογράφει και τη σκηνοθεσία- Ρόουζ Μπερν, Τάι Σίμπκινς. 

Resident Evil: Death Island

Τα ζόμπι επιστρέφουν στην νέα ταινία από την επιτυχημένη Ιαπωνική animated σειρά που διαδραματίζεται στον κόσμο των «Resident Evil» παιχνιδιών.

Ο πράκτορας Λέον Κένεντι έχει αναλάβει την αποστολή διάσωσης του Δρ Αντόνιο Τέιλορ, αλλά μία μυστηριώδης γυναίκα στέκεται εμπόδιο στο δρόμο του. Παράλληλα, ο πράκτορας  Κρις Ρέντφιλντ ερευνά μια επιδημία ζόμπι στο Σαν Φρανσίσκο. Η αιτία της μόλυνσης παραμένει άγνωστη, αλλά το μόνο που ενώνει τα θύματα είναι η επίσκεψή τους στο Αλκατράζ. Ακολουθώντας αυτό το στοιχείο, ο Κρις και η ομάδα του κατευθύνονται προς το νησί, όπου έρχονται αντιμέτωποι με έναν νέο τρόμο.

Σκηνοθεσία Εϊτσίρο Χασούμι. Ηθοποιοί: Κέβιν Ντόρμαν, Μάθιου Μέρσερ, Νικόλ Τόμπκινς, Έριν Καχίλ, Στέφανι Πανισέλο, Σάλι Σαφιότι.

Το Άλλο με τον Τοτό, το Ξέρεις;

Ο διασημότερος σκανταλιάρης, ο πιτσιρικάς που έχει πρωταγωνιστήσει σε τόσα ανέκδοτα, για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη

Στο σχολείο, ο Τοτό είναι πολύ καλύτερος στο να κάνει τους φίλους του να γελούν, παρά να ακούει τα μαθήματα του δασκάλου. Πολύ συχνά, τα αστεία του Τοτό, καταλήγουν σε καταστροφές. Το τελευταίο; Η καταστροφή ενός γλυπτού κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης που διοργάνωσε το αφεντικό του πατέρα του. Όμως αυτή τη φορά, ο Τοτό επιμένει ότι είναι αθώος και αρνείται να κατηγορηθεί για κάτι που δεν έκανε. Με τους καλύτερους φίλους του, θα ψάξουν να βρουν τον αληθινό ένοχο.

Με τους Γκαβρίλ Νταρτεβέλ, Αν Μαριβέν, Γκιγιόμ ντε Τονκεντέκ, Ραμζί Μπεντιά, σε σκηνοθεσία Πασκάλ Μπουρντιό. Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά. 

Ο Μεγάλος Λεμπόφσκι

Ο απίθανος Dude, o ήρωας της ταινίας Ο Μεγάλος Λεμπόφσκι (The Big Lebowski, 1998) των εξαίρετων αδερφών Κοέν, επιστρέφει στις οθόνες των θερινών σινεμά, με επετειακές, ψηφιακά αποκατεστημένες κόπιες από την Summer Classics, 25 χρόνια μετά την αρχική του κυκλοφορία.

Ο Μεγάλος Λεμπόφσκι θεωρείται πλέον καλτ ταινία και σημείο αναφοράς, ενώ το 2014 επιλέχθηκε από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου για να διατηρηθεί στο Εθνικό Μητρώο Κινηματογράφου των Ηνωμένων Πολιτειών ως «πολιτιστικά, ιστορικά ή αισθητικά σημαντική». 

O «Dude», ένας χαλαρός, άνεργος λάτρης του μπόουλινγκ εμπλέκεται σε μια μπερδεμένη ιστορία αφότου τον περνούν για έναν εκατομμυριούχο με το ίδιο όνομα. Μαζί με τους φίλους του, Γουόλτερ και Ντόνι, προσπαθεί να διαλευκάνει το μυστήριο και να ανακτήσει τα λύτρα που έχουν ζητηθεί για την απαχθείσα γυναίκα του εκατομμυριούχου, αλλά και το… χαλί του. Στην πορεία, συναντά ένα πολύχρωμο καστ από απίθανους χαρακτήρες, που συμβάλλουν στις ξεκαρδιστικές ανατροπές της πλοκής της ταινίας.

Με τους Τζεφ Μπρίτζες, Τζον Γκούντμαν, Στιβ Μπουσέμι. 

Πάθος

Μια εργάτρια σε εργοστάσιο τσακώνεται με το αφεντικό της για ζητήματα συνδικάτων. Ένας κινηματογραφιστής εργάζεται σε ένα μεγάλο στούντιο δημιουργώντας περίτεχνα ταμπλό βασισμένα σε διάσημους ευρωπαϊκούς πίνακες. Η σύζυγος του εργοστασιάρχη διευθύνει ένα μικρό ξενοδοχείο και συνεχίζει μια παράνομη σχέση.

Ζαν-Λικ Γκοντάρ σε επανέκδοση με αποκατεστημένη κόπια. Με τους Ιζαμπέλ Ιπέρ, Χάνα Σιγκούλα, Μισέλ Πικολί, Γέρζι Ρατζιβίλοβιτς.

Η Γυναίκα με τη Λεοπάρδαλη

Κάρι Γκραντ και Κάθριν Χέπμπορν, ακαταμάχητα γοητευτικοί στην απολαυστική κωμωδία του Χάουαρντ Χοκς. 

Ο Ντέιβιντ Χάξλεϊ είναι ένας παλαιοντολόγος ο οποίος επί χρόνια συναρμολογεί τον σκελετό ενός βροντόσαυρου στο μουσείο που εργάζεται. Έχει σχεδόν ολοκληρώσει το έργο του, μόνο που του λείπει… ένα τελευταίο οστό. Ταυτόχρονα, το μουσείο του περνά οικονομικές δυσκολίες και ο ίδιος ετοιμάζεται να παντρευτεί την αυστηρή συνάδελφο Άλις. Γι’ αυτό, ο Ντέιβιντ αποφασίζει να συναντήσει μια πολύ πλούσια κυρία της υψηλής κοινωνίας, την κυρία Ράντομ, η οποία σκέφτεται να κάνει στο μουσείο μία γενναιόδωρη δωρεά. Πριν όμως τη συναντήσει, πέφτει πάνω στην ανιψιά της, Σούζαν, μία νεαρή, όμορφη γυναίκα γεμάτη ζωντάνια και αυθορμητισμό, που έχει μάθει να ακολουθεί τις παρορμήσεις της. Επιπλέον, η Σούζαν μόλις έχει παραλάβει από το εξωτερικό μια λεοπάρδαλη. 

Για την ιστορία: το σενάριο γράφτηκε «πάνω» στη Χέπμπορν, τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 1937 και ολοκληρώθηκαν τον Ιανουάριο του 1938 -εκτός χρονοδιαγράμματος, αλλά και εκτός budget- και η ταινία ήταν εμπορική αποτυχία (αν και τελικά έφερε ένα μικρό κέρδος μετά την επανέκδοση της στις αρχές της δεκαετίας του 1940). Η καριέρα της Χέπμπορν πήρε την κάτω βόλτα και ανέκαμψε δύο χρόνια αργότερα, με το «The Philadelphia Story», όπου έπαιξε πάλι με τον Κάρι Γκραντ. 

Related...Επίδαυρος: Έναρξη με τον «Ιππόλυτο» του Εθνικού Θεάτρου σε σκηνοθεσία Κατερίνας ΕυαγγελάτουΟ Ψαραντώνης στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας ΕπιδαύρουΦεστιβάλ Ναυπλίου: Μεγάλα ονόματα της κλασικής μουσικής, ορχήστρες νέων και «παιδιά-θαύματα»
Keywords
book, club, ταινιες, νεες ταινιες, φοντα, book, club, resident evil, το νησι, νέα, προσφορες, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, ζεν, γαλλια, εισιτήρια, σταρ, netflix, franchise, dude, big, summer, μυστήριο, philadelphia, θεατρο, κινηση στους δρομους, ανεκδοτα, Ελιζαμπεθ Τειλορ, Καλή Χρονιά, Ημέρα της μητέρας, τελη κυκλοφοριας 2014, ψαραντωνης, αυτοκινητο, γυναικα, δουλεια, εμπορικη, ζεν, ηθοποιοι, θεμα, ισπανια, ιταλια, καριερα, μητερα, νησι, οθονες, ονοματα, σινεμα, σταρ, office, αισιοδοξια, ανιψια, αστεια, γυρισματα, δαιμονες, δευτερο, εισιτήρια, εξοδα, επιδαυρος, επιτυχια, ερευνα, ερχονται, ζωη, ζωης, ζομπι, χανα, ιδιο, εικοσι, ιαπωνικη, κειτ, κεφαλαιο, κυρια, κοεν, κωμωδια, λαθη, λεοπαρδαλη, λυτρα, μαδριτη, μηνες, μυστήριο, μικρο, μυστικα, ξενοδοχειο, ομαδα, ομορφη, ονομα, ουασιγκτον, πεμπτη, πινακες, προβληματα, πορτα, πρωταγωνιστες, ψυχη, ροουζ, σεναριο, συντομα, σειρα, σκηνοθεσια, σχολειο, τειλορ, φοντο, φορα, χαμογελο, χοπκινς, αφεντικο, summer, box, big, dude, εφαρμογη, ελληνικα, εθνικο, φυλακες, franchise, ηρωας, netflix, philadelphia, ταξιδι
Τυχαία Θέματα
Νέες, Γιος Book Club 2, Τζέιν Φόντα, Νταϊάν Κίτον, Μεγάλος Λεμπόφσκι,nees, gios Book Club 2, tzein fonta, ntaian kiton, megalos lebofski