Νέας κοπής τρομοκράτες φοβάται η Αντιτρομοκρατική. Βρέθηκε καμένο το Ι.Χ. των τρομοκρατών

Νέας… κοπής τρομοκράτες «βλέπουν» αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας πίσω από την αποτυχημένη τρομοκρατική επίθεση με στόχο το υπουργείο Εργασίας στο κέντρο της Αθήνας.

Εκτιμούν ότι πρόκειται για άτομα που στρατολογήθηκαν από κάποια ενεργή τρομοκρατική οργάνωση, τα οποία βρίσκονται στο στάδιο της «εκπαίδευσης». Αυτός ίσως είναι και ο λόγος που έγινε λάθος στη συνδεσμολογία της βόμβας που είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρξει έκρηξη.

Η
επίθεση, ωστόσο, έχει προκαλέσει συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ., καθώς θεωρείται πιθανό να γίνει νέο χτύπημα πριν την ανάληψη ευθύνης από κάποια οργάνωση για την αποτυχημένη ενέργεια στο υπουργείο Εργασίας.

Η έκφραση «ισχυρή δόση εκρηκτικού μηχανισμού» στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και η ενδεχόμενη προβληματική συνδεσμολογία της βόμβας, κάνει τους αρμόδιους αξιωματικούς να εκτιμούν πως πρόκειται για καινούργια άτομα που «πειραματίζονται» στην κατασκευή βομβών και προσμίξεων εκρηκτικών υλών.

Ο σκοπός εντόπισε το σακίδιο

Ο σκοπός του υπουργείου ειδοποιήθηκε και εντόπισε ένα σακίδιο πλάτης κρεμασμένο στα κάγκελα μπροστά στην είσοδο που έχει κατεβασμένα τα ρολά. Η οδός Σταδίου και οι κάθετοι δρόμοι αποκλείστηκαν. Σχεδόν 1,5 ώρα αργότερα, αφού είχε παρέλθει το χρονικό περιθώριο του αγνώστου και ο χρόνος ασφαλείας, στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών πραγματοποίησαν τουλάχιστον τρεις ελεγχόμενες εκρήξεις-διασπάσεις προσπαθώντας να αφήσουν αλώβητα όσο το δυνατόν περισσότερα κομμάτια της βόμβας σε μια προσπάθεια εντοπισμού δακτυλικών αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού.

Για περισσότερες από 2,5 ώρες το ειδικό ρομπότ άνοιγε το σακίδιο και τον πλαστικό φορέα της βόμβας, που περιείχε εκτός της συνδεσμολογίας, άνω των 5 κιλών εκρηκτικής ύλης. Η εξερεύνηση του χώρου ήταν πρωτόγνωρη σε χρονική διάρκεια καθώς οι πυροτεχνουργοί ολοκλήρωσαν τις έρευνες σχεδόν 8 ώρες αργότερα. Την ίδια ώρα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας αναζητούν υλικό που έχουν καταγράψει κάμερες ασφαλείας της περιοχής για να εντοπίσουν κινήσεις υπόπτων στην περιοχή. Η πρώτη εκτίμηση κάνει λόγο για δύο άτομα που προσέγγισαν με μοτοσυκλέτα.

Βρέθηκε το Ι.Χ. των τρομοκρατών

Οι αστυνομικοί εντόπισαν στις 1.30 τα ξημερώματα της Τρίτης ένα καμένο αυτοκίνητο μάρκας Toyota Yaris στην οδό Μεταξά 2 στα Εξάρχεια.

Πρόκειται για όχημα που είχε κλαπεί πριν από ένα χρόνο. Οι δράστες είχαν τοποθετήσει σε αυτό πινακίδες κυκλοφορίας που αντιστοιχούσαν σε άλλο όχημα.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής για να διαπιστώσουν μέσα από το υλικό των καμερών ασφαλείας το κατά πόσο μπορεί το όχημα να είναι αυτό που χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες που επιτέθηκαν στο υπουργείο Εργασίας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το Toyota φαίνεται ότι πράγματι ήταν αυτό που χρησιμοποιήθηκε από τους τρομοκράτες.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα