Νέα θεωρία: Το αεροσκάφος δεν σταμάτησε για ανεφοδιασμό επειδή παίκτης έψαχνε το βιντεοπαιχνίδι του

Μια εκδοχή για τους λόγους που το αεροσκάφος δεν σταμάτησε για ανεφοδιασμό στην πόλη Κομπίχα της Βολιβίας, με αποτέλεσμα να συντριβεί λόγω έλλειψης καυσίμων, παρουσιάζει η Daily Mail. Επικαλούμενη τον αμυντικό της Τσαπεκοένσε, Ντέμερσον Μπρούνο Κόστα, αναφέρει ότι το αεροσκάφος καθυστέρησε εξαιτίας ενός ποδοσφαιριστή.

Πιο συγκεκριμένα, ένας από τους ποδοσφαιριστές φέρεται να αναζητούσε ένα από τα βιντεοπαιχνίδια του, με αποτέλεσμα η ομάδα να αργήσει για περισσότερα από είκοσι λεπτά να επιβιβαστεί στο αεροσκάφος.
Το αποτέλεσμα ήταν να μην υπάρξει χρόνος για στάση ανεφοδιασμού στην Βολιβία, όπως είχε προγραμματιστεί. Το μικρό αεροδρόμιο της Κομπίχα δεν λειτουργεί μετά τα μεσάνυχτα και, όταν το αεροσκάφος πέρασε από πάνω του, αυτό ήταν εγκαταλειμμένο.

Οι πιλότοι, σύμφωνα πάντα με την Daily Mail, αναγκάστηκαν να κατευθυνθούν προς το αεροδρόμιο του Μεδεγίν στην Κολομβία, όμως, όσο περίμεναν να τους δοθούν οδηγίες για έκτακτη προσγείωση, τα καύσιμα τελείωσαν και το αεροπλάνο συνετρίβη. Το BAE 146 Avro RJ85 διέθετε καύσιμα αρκετά για τέσσερις ώρες πτήσης, όμως η διαδρομή για το Μεγεδίν ξεπερνούσε κατά πολύ τον χρόνο. Επομένως, μια στάση ανεφοδιασμού ήταν απαραίτητη.

Όπως μετέδωσε με την σειρά της η Daily Telegraph, η Βολιβία ακύρωσε τις άδειες της αεροπορικής εταιρείας LaMia, στην οποία ανήκε το συγκεκριμένο αεροσκάφος. Την ίδια στιγμή, εκπρόσωποι της εταιρείας ρίχνουν την ευθύνη στον κυβερνήτη, καθώς θα μπορούσε να ζητήσει να προσγειωθεί στην Μπογκοτά και να μην συνεχίσει το ταξίδι μέχρι το Μεγεδίν, εάν έβλεπε πως τα καύσιμα δεν αρκούσαν.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι η πληροφορία ότι το αεροσκάφος άργησε να απογειωθεί, έρχεται από τον αμυντικό Μπρούνο Κόστα, ο οποίος είχε μείνει πίσω στην Βραζιλία και επικοινωνούσε μέσω ενός κοινού τσατ με τους συμπαίκτες του πριν αυτοί επιβιβαστούν στην μοιραία πτήση. Σύμφωνα με τον ίδιο, ένας από τους παίκτες, ο οποίος δεν κατονομάστηκε, έψαχνε ένα από τα βιντεοπαιχνίδια του, με αποτέλεσμα να υπάρξει καθυστέρηση.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα