Νέα μέτωπα στη Συρία: Οι διάφορες οργανώσεις ανταρτών άρχισαν να μάχονται η μία την άλλη

Διαφορετικές οργανώσεις Σύριων ανταρτών που στηρίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έχουν αρχίσει να εξαπολύουν επιθέσεις η μία εναντίον της άλλης, αναφέρει δημοσίευμα των LA TIMES.

Σύμφωνα με αυτό, οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν ελάχιστη επιρροή πάνω σε αυτές τις οργανώσεις, οι οποίες μάχονται για την κατάκτηση νέων περιοχών. Στα μέσα Φεβρουαρίου επί παραδείγματι, η Fursan al Haq, την οποία στηρίζει η CIA,
δέχτηκε επίθεση βόρεια του Χαλεπιού από την οργάνωση SDF, την οποία στηρίζει το Πεντάγωνο.

«Όποιος μας επιτίθεται, ανεξάρτητα από ποιον στηρίζεται, θα τον πολεμάμε», είχε δηλώσει ο αρχηγός της Fursan al Haq, Fares Bayoush.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στην δυσκολία την οποία αντιμετωπίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στην προσπάθειά τους να ελέγξουν τις δεκάδες οργανώσεις ανταρτών που πολεμούν εναντίον των δυνάμεων του Άσαντ και των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

«Είναι ένας πολύπλοκος πόλεμος με πολλά μέτωπα, όπου οι επιλογές μας είναι εξαιρετικά περιορισμένες», δήλωσε ανώνυμος Αμερικανός αξιωματούχος στους LA TIMES, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ έχουν ανάγκη από έναν σύμμαχο.

Το Πεντάγωνο το 2015 είχε δημιουργήσει τις «Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις» (SDF). Στόχος ήταν η απομάκρυνση των τζιχαντιστών από την Δυτική Συρία. Το 80% των μελών της οργάνωσης είναι Κούρδοι.

Η CIA από την άλλη οργανώνει τις δικές της επιχειρήσεις στην Τουρκία και καθοδηγεί τις ενισχύσεις προς τη Συρία.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα