Μουζάλας: Δεν είπα ότι υπάρχει πρόβλημα εισόδου τζιχαντιστών μαζί με πρόσφυγες

Για «παραπληροφόρηση» έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, αναφερόμενος σε δηλώσεις που του αποδίδονται περί εισόδου τζιχαντιστών μέσω των προσφυγικών ροών.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η πλήρης δήλωσή του είναι ότι «οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ελλάδας, της Ε.Ε. και άλλων κρατών, δεν εκτιμούν ότι υπάρχει κίνδυνος ροής τζιχαντιστών μέσω των προσφυγικών ρευμάτων».

«Σκοπίμως ή όχι, η αναφορά σε κάτι τέτοιο από κάποια ΜΜΕ
αποτελεί επικίνδυνη παραπληροφόρηση» συμπληρώνει, κάνοντας παράλληλα έκκληση να μη χρησιμοποιείται το προσφυγικό ζήτημα για τη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων ή κομματικής εκμετάλλευσης.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μεταξύ των προσφύγων που πέρασαν σε ευρωπαϊκές χώρες να είναι και τζιχαντιστές, σε εκπομπή του Star, ο κ. Μουζάλας απάντησε «Θα ήταν ανόητο να πει κανείς "όχι". Νομίζω ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ευρωπαϊκών κρατών επιβεβαιώνουν ότι ένας μικρός αριθμός είναι πιθανόν να έχει περάσει στην Ευρώπη».

Προσπάθησε ωστόσο να διασκεδάσει κατά κάποιον τρόπο τη βαρύτητα της δήλωσης του λέγοντας: «Έχουν πολλούς Ευρωπαίους τζιχαντιστές. Εδώ συμβαίνει το αντίθετο: από εδώ φεύγουν και πάνε εκεί».

(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα