Μουντιάλ: Τα πανάκριβα καταλύματα στέλνουν τους φιλάθλους στη μέση του πουθενά

Η περιοχή Μπαρουά Μπαραχάτ αλ Τζανούμπ.

Για χιλιάδες φιλάθλους η διαμονή στο Κατάρ για του αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι σε προκάτ σπίτια, στην μέση της ερήμου, δίπλα σε σφαγείο με τα καλώδια του ρεύματος να τα περιβάλλουν.

Η περιοχή ονομάζεται Μπαρουά Μπαραχάτ αλ Τζανούμπ. Με το μετρό και το λεωφορείο απέχει δύο ώρες από το πιο απομακρισμένο γήπεδο, αλλά με 84 δολάρια (81 ευρώ) την βραδιά, είναι αυτή με τα πιο οικονομικά καταλύματα.

At $84 a night,

the desert cabins in Barwa Barahat al Janoub are the most affordable accommodation in Qatar for #FIFAWorldCup fans https://t.co/9gJUfSc4HKpic.twitter.com/oZTWy0mrd7

Reuters (@Reuters) November 29, 2022

Το συγκρότημα, το οποίο περιλαμβάνει 1.404 εργατικές κατοικίες, σε τρεις ορόφους, σχεδιάστηκε για να στεγάσει περίπου 67.000 χαμιλόμισθους εργάτες, που αποτελούν και την πλειοψηφία των 3 εκατομμυρίων κατοίκων του Κατάρ, αμέσως μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Ότι πληρώνεις παίρνεις και εμείς πληρώνουμε πολύ λίγα», είπε ο Αιμιλιάνο Καρασκάλ από την Αργεντινή.

«Έκανα πολλές θυσίες για να έρθω εδώ. Μάζευα λεφτά δύο χρόνια για να έρθω» λέει ο Σάντιπαν Μπχάουμικ από την Ινδία, ο οποίος παρακολουθεί το πρώτο του Παγκόσμιο Κύπελλο.

Να σημειωθεί ότι τα προκάτ σπίτια κοντά στην πρωτεύουσα Ντόχα κοστίζουν 200 δολάρια (192 ευρώ) την βραδιά, το δωμάτιο σε κοινόχρηστο διαμέρισμα Airbnb να φτάνει τα 500 δολάρια (482 ευρώ) και τις καμπίνες στα κρουαζιερόπλοια να ξεπερνάει σε ποσό κατά πολύ τα τρία μηδενικά.

Οι εργατικές κατοικίες έχουν σιδερένια κρεβάτια, αλουμινένια ερμάρια, λάμπες φθορίου και δάπεδα με πλακάκια. Σε ορισμένα από αυτά η διακόσμηση στους τοίχους περιλαμβάνει αφίσες ποδοσφαιριστών.

私の泊まっているホテル

3泊で35000円くらいだった

空港からなんだかんだで2時間くらいかかりました

Keywords
Τυχαία Θέματα