Μουντιάλ: Γιατί μέτρησε τελικά το γκολ της Ιαπωνίας που έστειλε τους Γερμανούς σπίτι τους

Πολλά έχουν ακουστεί κι ακόμη περισσότερα έχουν γραφτεί από χθες για το αμφιλεγόμενο γκολ της Ιαπωνίας στον αγώνα κόντρα στην Ισπανία για τον 5ο όμιλο του Μουντιάλ, το οποίο χάρισε την πρόκριση στους «σαμουράι» και έστειλε στο σπίτι της πρόωρα την Γερμανία.

Η φάση έφτασε μέχρι το πολυδιαφημισμένο VAR, το οποίο μετά από ενδελεχή εξέταση κατακύρωσε το τέρμα, κάνοντας όλον τον πλανήτη να απορεί αν βλέπουμε λάθος εμείς ή οι διαιτητές της αναμέτρησης.

How did

the referee say that Japan's victory goal was correct after seeing VAR? pic.twitter.com/SFTwlSvkJe

— Jahidul Islam (@47Jahidul) December 2, 2022

Όλα συνέβησαν στο 51ο λεπτό του αγώνα, όταν, μετά από διαγώνια μπαλιά μέσα στην μεγάλη περιοχή των Ισπανών, ο Καόρου Μιτίμα γύρισε την μπάλα  στον Αο Τανάκα, ο οποίος από κοντά έκανε το 2-1 για του Ιάπωνες.

Someone explain me how is this a goal? VAR are you serious?? #JPNESPpic.twitter.com/elxTJypS8E

Anna (@ImAnna_Z) December 1, 2022

Law 9: the ball in and out of play. The ball is out of play when:
• it has *wholly* passed over the goal line or touchline on the ground or in the air#JapanvsSpain#japan#germany#FIFAWorldCup#VAR#SpainVsJapan#Spainpic.twitter.com/oTdxHNVP6o

— Jeff Alcoforado (@NoNotAvocado) December 1, 2022

Αρχικά η φάση καταλογίστηκε άουτ από τον διαιτητή της αναμέτρησης, ο οποίος όμως εν συνεχεία, και με την βοήθεια του VAR, μέτρησε ως έγκυρο το γκολ, που αποδείχτηκε «χρυσό» για την ιαπωνική ομάδα, καθώς την έφερε στην 1η θέση του ομίλου, αποκλείοντας παράλληλα τους Γερμανούς από την συνέχεια της διοργάνωσης (παρά τη νίκη τους με 4-2 επι της Κόστα Ρίκα).

VAR called this ball “inbounds”

This lead to the goal that knocked Germany out.

Really never seen something like this… absolute robbery

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μουντιάλ, Ιαπωνίας, Γερμανούς,mountial, iaponias, germanous