Μουντιάλ: Φουριόζα στο μεγάλο ραντεβού με τη Γαλλία η Αγγλία, διέλυσε τη Σενεγάλη (βίντεο)

Τα «τρία λιοντάρια» δεν επέτρεψαν στη Σενεγάλη να κάνει τη… μοιρασιά, πήραν το μερίδιο που τους αναλογούσαν, επικρατώντας με το εμφατικό 3-0 και εξασφάλισαν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Μουντιάλ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα, τα «τρία λιοντάρια» κυκλοφορούσαν την μπάλα, ωστόσο η Σενεγάλη ήταν αυτή που έκρουσε πρώτη τον… κώδωνα του κινδύνου. Στο 4′, ο Ντιά πήρε την κάθετη του Ντιατά, πέρασε τον Μαγκουάιρ και δεν πρόλαβε να εκτελέσει. Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ αδυνατούσε να εκμεταλλευτεί την υπεροχή της και στο 23′ οι Σενεγαλέζοι έχασαν μεγάλη

ευκαιρία. Ο Ντιατά έκανε τη σέντρα, ο Ντιά το σουτ που κόντραρε στον Στόουνς και ο Σαρ δεν κατάφερε να σκοράρει από κοντά. Στο 39ο λεπτό, τα «τρία λιοντάρια» ξύπνησαν και άνοιξαν το σκορ. Ο Μπέλιγχαμ σέρβιρε από τα πλάγια στον Χέντερσον, ο οποίος εκτέλεσε τον Μεντί μέσα από την περιοχή. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, η Αγγλία χτύπησε σε αντεπίθεση, ο Φόντεν πάσαρε στον Κέιν κι εκείνος με ωραίο τελείωμα νίκησε τον Μεντί για το 2-0.

Στο δεύτερο μέρος, η Αγγλία συνέχισε να έχει το πάνω χέρι στην αναμέτρηση και εκμεταλλευόταν τους χώρους που τους έδινε η Σενεγάλη για να απειλήσει, αναζητώντας το τρίτο τέρμα. Στο 57′, τα «τρία λιοντάρια» κατάφεραν να το πετύχουν, τριπλασιάζοντας το προβάδισμά τους. Μετά από γύρισμα του Φόντεν, ο Σάκα έκανε ωραίο τελείωμα και έγραψε το 3-0. Η Αγγλία, εν συνεχεία, ήλεγχε τον ρυθμό του παιχνιδιού, τη στιγμή που η Σενεγάλη έμοιαζε… παγωμένη από την ευρεία διάσταση του σκορ. Το σύνολο του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ συνέχισε να κάνει διαχείριση των δυνάμεων και του σκορ, ενώ η αντίστοιχη ομάδα του Αλιού Σισέ αναζητούσε διαδρόμους για να απειλήσει. Στα εναπομείναντα λεπτά του αγώνα από το 75′ και μετά, το σκορ δεν άλλαξε και η Αγγλία πήρε τη νίκη-πρόκριση στην επόμενη φάση του Μουντιάλ.

ΓΚΟΛ: 38′ Χέντερσον, 45+2′ Κέιν, 57′ Σάκα
ΔΟΚΑΡΙ: –
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 76′ Κουλιμπαλί
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ: Από τους 22 ποδοσφαιριστές που ξεκίνησαν βασικοί, οι 15 αγωνίζονται στην Αγγλία! Οι έντεκα των “τριών λιονταριών” και τέσσερις εκείνων της Τεράνγκα. / Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ (19 ετών και 15 ημερών) έγινε ο δεύτερος έφηβος που είναι βασικός για τη χώρα του σε νοκ-άουτ ματς του Μουντιάλ, μετά τον Μάικλ Όουεν (18 ετών και 198 ημερών) κόντρα στην Αργεντινή το 1998.

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς (77′ Ντάιερ), Μαγκουάιρ, Σο, Χέντερσον (82′ Φίλιπς), Μπέλιγχαμ (77′ Μάουντ), Ράις, Φόντεν (65′ Γκρίλις), Σάκα (65′ Ράσφορντ), Κέιν

Σενεγάλη (Αλιού Σισέ): Ε. Μεντί, Σαμπαλί, Κουλιμπαλί, Ντιαλό, Τζέικομπς (85′ Μπαλό-Τουρέ), Σις (46′ Γκουέιγ), Ν. Μεντί, Ι. Εντιαγέ (46′ Ντιένγκ), Ι. Σαρ, Ντιά (72′ Ντιεντιού), Ντιατά (46′ Σαρ)

Πηγή: Ertsports

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΜουντιάλ: Ο Εμπαπέ εκτέλεσε με δύο γκολ τους Πολωνούς και έστειλε τους μπλε στους «8» (βίντεο)Μουντιάλ: Ευχές από τα κορίτσια του Λεβαντόφσκι στην ΠολωνίαΜουντιάλ: Ο Λιονέλ Μέσι άνοιξε το σκορ και ξεπέρασε τον Ντιέγκο Μαραντόνα (βίντεο)
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μουντιάλ, Φουριόζα, Γαλλία, Αγγλία, Σενεγάλη,mountial, fourioza, gallia, anglia, senegali