Μοσκοβισί: Οι δανειστές συμφωνούν σε ελάφρυνση χρέους αν η Ελλάδα τηρήσει το πρόγραμμα

Οι δανειστές της Ελλάδας συμφώνησαν στην παροχή ελάφρυνσης χρέους, αρκεί η κυβέρνηση της χώρας να εκπληρώσει τους όρους του τρίτου πακέτου διάσωσης, δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

«Το Eurogroup το έχει ήδη συζητήσει» δήλωσε στο RMC Radio, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg.
«Συμφωνήσαμε να ελαφρύνουμε το βάρος των επιτοκίων και να επιμηκύνουμε την ωρίμανση του χρέους. Είναι κάτι που μπορεί να γίνει όταν έρθει η ώρα, μετά τη διαπραγμάτευση ενός καλού προγράμματος ανάπτυξης ανάπτυξης και βοήθειας», δήλωσε.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μοσκοβισί πρόσθεσε πως αποκλείεται μια άμεση διαγραφή του ελληνικού χρέους. «Υπάρχει αντίσταση στην Ευρώπη για ένα κούρεμα. Στη Γερμανία, αλλά και στη Γαλλία. Δεν πρόκειται για αναδιάρθρωση. Πρόκειται για αναδιαμόρφωση» είπε σχετικά.

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε την Κυριακή ότι είναι έτοιμη να συζητήσει ελάφρυνση χρέους μόλις ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο του νέου προγράμματος. «Όταν ολοκληρωθεί η πρώτη επιτυχής αξιολόγηση του προγράμματος που είναι υπό διαπραγμάτευση τώρα, θα συζητηθεί ακριβώς αυτό το ζήτημα...όχι τώρα, αλλά τότε».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα