Μονομαχία μεταξύ ενός μάστερ του Κουνγκ Φου και ενός μαχητή MMA. Μαντέψτε ποιος νίκησε

Αυτοαποκαλούμενος μάστερ του Κουνγκ Φου και συγκεκριμένα του Τάι Τσι (Tai Chi) ο οποίος ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε μια καινούργια μέθοδο πολεμικής τέχνης, τη «μέθοδο του κεραυνού», προκάλεσε, για κακή του τύχη, σε μονομαχία έναν μαχητή MMA.

Οι δύο τους βρέθηκαν στο ρινκ παρουσία κοινού στην επαρχία Σιτσουάν στη νοτιοανατολική Κίνα . Ο Xu Xiaodong, προπονητής ΜΜΑ χρειάστηκε μόλις 10 δευτερόλεπτα για να ισοπεδώσει κυριολεκτικά τον
Wei Lei στην μονομαχία που διεξήχθη στις 27 Απριλίου.

Όλα ξεκίνησαν πριν από έξι μήνες όταν ο 38χρονος Xu που κυκλοφορεί με το ψευδώνυμο Mad Man (ο Τρελός) προκάλεσε τον 41χρονο Wei λέγοντας, με ανάρτησή του στο διαδίκτυο, ότι η μέθοδος του αντιπάλου του είναι απάτη.

Πλέον ήταν θέμα τιμής για τον Wei Lei να απαντήσει. Η ημερομηνία για την μάχη ορίσθηκε και το ραντεβού δόθηκε παρουσία 100 ανθρώπων. Ο αγώνας μεταδόθηκε ζωντανά μέσω διαδικτύου.

Ο Κουνγκ Φου μάστερ πήρε θέση κάτι έκανε με τα χέρια και τα πόδια του, σαν αυτά που βλέπουμε στις ταινίες, όμως ο αντιπαλός του κάτι έκανε σαν αυτά που βλέπουμε στην πραγματικότητα. Και ύστερα έπεσε ξύλο.

Ό Wei όχι μόνο έπεσε στο έδαφος μόλις σε 10 δευτερόλεπτα αλλά ο Xu έπεσε επάνω γρονθοκοπώντας τον ανελέητα. Ο αγώνας τελείωσε μόνο όταν ο Xu βαρέθηκε να τον δέρνει και σταμάτησε. Τότε μόνο ο διαιτητής ανακοίνωσε τη λήξη της αναμέτρησης.

Σε συνέντευξή του ο Wei δήλωσε ότι δεν δέχθηκε κανένα χτύπημα όσο ήταν όρθιος. «Δέχθηκα χτυπήματα μόνο όταν έπεσα. Όμως δεν τραυματίστηκα» είπε σε συνέντευξή του. Η ήττα του Wei προκάλεσε προβληματισμό στην Κίνα καθώς αμφισβητήθηκε η εφαρμογή μιας πολεμικής τέχνης με ιστορία χιλιάδων ετών.

«Πρέπει να συμφωνήσω ότι αυτά που διδάσκουμε δεν είναι συμβατά με τις σύγχρονες ανταγωνιστικές μεθόδους μάχης. Όμως εμείς οι δάσκαλοι του Tai Chi δεν είμαστε απατεώνες» είπε μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά του ο Xu επέμεινε ότι το Tai Chi είναι μια απάτη και οι άνθρωποι πληρώνουν πολλά λεφτά για να μάθουν κάτι το οποίο δεν μπορεί να αποδώσει σε μια πραγματική σύγκρουση.

«Οι δάσκαλοι του Tai Chi το μόνο που κάνουν είναι πλύση εγκεφάλου στους πολίτες και έπρεπε να αποδείξω πως πρόκειται για απάτη» είπε και πρόσθεσε πως έχει καλέσει μέσω της ιστοσελίδας του όλους του Κουγκ Φου μάστερς σε μονομαχία και όπως έχει γίνει γνωστό αρκετοί έχουν ήδη ανταποκριθεί.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα