Μονογαμικά ή πολυγαμικά ζευγάρια: Ποιοι είναι πιο ευτυχισμένοι σύμφωνα με νέα έρευνα
Σύμφωνα με μία νέα έρευνα, οι μη μονογαμικοί άνθρωποι είναι εξίσου ευτυχισμένοι στην ερωτική τους ζωή με εκείνους που έχουν μόνο έναν σύντροφο, αλλά δεν είναι «σημαντικά» πιο ικανοποιημένοι σεξουαλικά από τα παραδοσιακά ζευγάρια.
Η πολυγαμία, οι ανοιχτές σχέσεις και η ανταλλαγή συντρόφων(swinging) συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των πολλών μορφών συναινετικής μη μονογαμίας. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι
Στη νέα μελέτη, αμφισβητήθηκε αυτό που αποκάλεσαν επικρατούσα «προσέγγιση που ταιριάζει σε όλους» στις σχέσεις, δείχνοντας ότι η ικανοποίηση δεν είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη μονογαμία.
«Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι τα μη μονογαμικά άτομα βιώνουν τη σχέση και τη σεξουαλική ικανοποίηση στο ίδιο επίπεδο με τα άτομα σε μονογαμικές σχέσεις, αμφισβητώντας τον μύθο ότι η μονογαμία είναι εγγενώς ανώτερη», δηλώνει ο δρ. Τζόελ Άντερσον.
«Ενώ η μονογαμία λειτουργεί καλά για πολλούς, άλλοι βρίσκουν σύνδεση, ολοκλήρωση και ευημερία μέσα από μη μονογαμικές σχέσεις», προσθέτει.
«Η συνολική εκτίμηση του αποτελέσματος δεν έδειξε σημαντικές διαφορές στην ικανοποίηση από τη σχέση για τα μη μονογαμικά άτομα σε σύγκριση με τα μονογαμικά άτομα», καταλήγει η ομάδα, προσθέτοντας ότι το αποτέλεσμα ίσχυε τόσο για τους ετεροφυλόφιλους όσο και για τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας που συμμετείχαν στην έρευνα.
Ενώ ορισμένες έρευνες έχουν καταδείξει ότι η πολυγαμία και η ανταλλαγή συντρόφων συνδέονται με μεγαλύτερη σεξουαλική ικανοποίηση, η ανάλυση δεν αποκάλυψε καμία συνολική διαφορά μεταξύ μη μονογαμικών και μονογαμικών σχέσεων.
Μυστικό συστατικό: Η επικοινωνία μεταξύ των συντρόφωνΗ ομάδα ανέλυσε δεδομένα από 35 έρευνες στις οποίες συμμετείχαν περισσότεροι από 24.000 συμμετέχοντες, μεταξύ του 2007 και του 2024, η πλειονότητα των οποίων διεξήχθη στη Βόρεια Αμερική, την Αυστραλία ή σε μέρη της Ευρώπης.
Όλοι οι συμμετέχοντες ήταν σε σχέσεις, με ένα ποσοστό 4,0% και 69,9% σε μη μονογαμικά σχήματα, ανάλογα με τη μελέτη.
Ο Άντερσον σημειώνει επίσης, ότι ορισμένες χώρες και πολιτισμοί που δεν εκπροσωπούνται στην ανάλυση ενδέχεται να έχουν διαφορετικές απόψεις για τη μη μονογαμία.
Παρ′ όλα αυτά, αυτό που υποδεικνύεται στην μελέτη έχει να κάνει με το γεγονός ότι η ικανοποίηση στις σχέσεις δεν εξαρτάται από τη δομή τους, αλλά από το πώς οι άνθρωποι επικοινωνούν, συνδέονται και ικανοποιούν ο ένας τις ανάγκες του άλλου.
«Αυτό αναδεικνύει την ανάγκη να ξεπεράσουμε τις κλασικές παραδοχές γύρω από τις σχέσεις και την έννοια της οικογένειας και να δημιουργήσουμε χώρο σε κοινωνικά, πολιτισμικά και επαγγελματικά επίπεδα βάση των οποίων θα παρέχεται η δυνατότητα ύπαρξης ενός ολοκληρωμένου φάσματος των σχέσεων», εξηγεί ο ειδικός.
«Όταν οι άνθρωποι λαμβάνουν υποστήριξη προκειμένου να εργαστούν πάνω στα είδη των σχέσεων που λειτουργούν για εκείνους, όλοι επωφελούνται», καταλήγει ο Άντερσον.
Με πληροφορίες από The Guardian.
Related...Πώς να φρενάρουμε την αϋπνία από το να γίνει μόνιμη κατάστασηΠόνος στο στομάχι: Εξι περιπτώσεις που πρέπει να μας στείλει κατευθείαν στα επείγονταΈχουμε μια δύσκολη ή αμήχανη συζήτηση: Ένας είναι ο τρόπος για να μας φανεί παιχνιδάκι- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ο… επόμενος Καρέτσας στην Εθνική με 23 γκολ σε 25 ματς – Τον έδιωξε ο Παναθηναϊκός!
- Συνελήφθη υπάλληλος της Βουλής – Προσπαθούσε να γράψει υβριστικά συνθήματα στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη
- Άλλα δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ λένε «αντίο» στη Χαριλάου Τρικούπη
- Ολυμπιακός: Η πίεση της πρωτιάς και το «κρέμασμα» του Μιλουτίνοφ στα μανταλάκια
- Ταξιτζής είχε το κινητό για ταξίμετρο και χρέωνε όσο ήθελε – Δείτε βίντεο
- Θεσσαλονίκη: «Ντου» σε 2 πιάτσες ταξί από την Τροχαία – Οι παραβάσεις που βρήκε
- Α. Λοβέρδος στο Πρώτο: Εάν δεν εμπιστεύεσαι τη δικαιοσύνη, τότε δεν είσαι και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης (audio)
- Τσουκαλάς: Το πρόγραμμα Σπίτι μου 2 φαίνεται να αποτυγχάνει
- Χαμηλές πτήσεις μαχητικών στο φαράγγι του Βουραϊκού «κόβουν» την ανάσα
- Ανιστόρητη γενιά
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Huffington Post Greece
- Αναστροφή και πίσω: Πιλότος της United ξέχασε το διαβατήριο και γύρισε την πτήση (Φωτό)
- Μπεν Άφλεκ: Ίσως επισκεφθώ τον Ντέιμον μόνο και μόνο για να δω τον Νόλαν να σκηνοθετεί
- Αυτός είναι ο δημοσιογράφος που προειδοποίησε την Αντελίνα Βαρθακούρη να μη μιλήσει στον Λιάγκα
- Θεσσαλονίκη: Ανδρας κακοποιούσε την 12χρονη κόρη φίλου του - Καταδικάστηκε σε 8 χρόνια κάθειρξη
- Με υπόμνημα θα καταθέσει την Παρασκευή στην προανακριτική για τα Τέμπη ο Χρήστος Τριαντόπουλος
- Η Εορτή της 25ης Μαρτίου στον Άγιο Κωνσταντίνο του Καΐρου: Ένα Σύμβολο Αναγέννησης και Ενότητας
- Μονογαμικά ή πολυγαμικά ζευγάρια: Ποιοι είναι πιο ευτυχισμένοι σύμφωνα με νέα έρευνα

- Τελευταία Νέα Huffington Post Greece
- Μονογαμικά ή πολυγαμικά ζευγάρια: Ποιοι είναι πιο ευτυχισμένοι σύμφωνα με νέα έρευνα
- Η Εορτή της 25ης Μαρτίου στον Άγιο Κωνσταντίνο του Καΐρου: Ένα Σύμβολο Αναγέννησης και Ενότητας
- Με υπόμνημα θα καταθέσει την Παρασκευή στην προανακριτική για τα Τέμπη ο Χρήστος Τριαντόπουλος
- Μπεν Άφλεκ: Ίσως επισκεφθώ τον Ντέιμον μόνο και μόνο για να δω τον Νόλαν να σκηνοθετεί
- Θεσσαλονίκη: Ανδρας κακοποιούσε την 12χρονη κόρη φίλου του - Καταδικάστηκε σε 8 χρόνια κάθειρξη
- Αυτός είναι ο δημοσιογράφος που προειδοποίησε την Αντελίνα Βαρθακούρη να μη μιλήσει στον Λιάγκα
- Αναστροφή και πίσω: Πιλότος της United ξέχασε το διαβατήριο και γύρισε την πτήση (Φωτό)
- Οδηγός σε ποδηλάτη: Μπουνιά και μετά στο ποτάμι
- Έχετε προμήθειες για να αντέξετε 72 ώρες χωρίς βοήθεια;-Το Σχέδιο Στρατηγικής Ετοιμότητας της ΕΕ
- Τζέιμς Μποντ: Έγινε το πρώτο βήμα για τη νέα ταινία του 007
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- "September Says - Οι σκοτεινοί διάδρομοι της ανθρώπινης σύνδεσης"
- Έβρος: Έπιασαν άνδρα στα σύνορα με όχημα που αναζητούνταν από τις αρχές της Γερμανίας ως αποδεικτικό στοιχείο σε ποινική διαδικασία
- Παγώνη για Δημήτρη Κόκοτα: «Δεν έχει οπτική επικοινωνία με τους γύρω του»
- Λένα Δροσάκη για Πέτρο Φιλιππίδη: «Μου έλεγε “ή θα μου κάτσεις ή δεν θα περάσεις”»
- Αρχαιολόγοι κατά Μενδώνη για το περιστατικό με την προϊσταμένη Αργολίδας: «Στο υπουργείο Πολιτισμού βιώνουμε άκρατο αυταρχισμό κι εργασιακή κακοποίηση»
- Επίσκεψη του σπιράλ στο Επιμελητήριο Αχαΐας
- Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο μακρύς, χρονοβόρος δρόμος προς την κατάπαυση του πυρός, χωρίς εγγυήσεις για επιτυχία
- Πλεύρης για συνθήματα στην παρέλαση: «Εγώ στις Μπελαρά τέτοιους ναύτες θέλω. Οχι να τραγουδούν περνά-περνά η μέλισσα»
- Μενδώνη: Πανεπιστημιακός σχολιάζει το σόου στην Αργολίδα – «Αυτή είναι η μισή ιστορία»
- Ένταση και αιχμές του Πέτρου Φιλιππίδη σε βάρος του Σπ. Μπιμπίλα στη διάρκεια της δίκης