Μητσοτάκης: Πάμε μαζί να νικήσουμε, να σηκώσουμε την Ελλάδα ψηλά

Μήνυμα νίκης της ΝΔ έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελευταία προεκλογική του ομιλία

Η προεκλογική μάχη έκλεισε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη με την ομιλία του στη μεγάλη συγκέντρωση των φίλων της Νέας Δημοκρατίας στο Θησείο, στην «σκιά» της Ακρόπολης, με τον χώρο να έχει γεμίσει ασφυκτικά από ενθουσιώδη κόσμο κάθε ηλικίας.

«Συναντιόμαστε τέσσερα χρόνια από τον θρίαμβο του 2019 και λίγες ώρες πριν από τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας», ήταν τα πρώτα λόγια του πρωθυπουργού,

ενώ συμπλήρωσε ότι «είμαστε έτοιμοι να δώσουμε δεύτερη εντολή στην προκοπή».

«Συνεχίζουμε την οικοδόμηση της Ελλάδας, ανανεώνουμε το ραντεβού μας με το μέλλον», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και μίλησε για τον παλμό της συγκέντρωσης και τον κόσμο που όπως είπε ήταν περισσότερος από αυτόν της συγκέντρωσης του 2019.

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός μίλησε για το κυβερνητικό έργο της περιόδου 2019-2023 και τόνισε ότι υλοποίησε τις βασικές του δεσμεύσεις. «Έμεινα πιστός στο καθήκον μου και αύριο θα κάνουμε πράξη όσα λέμε σήμερα», είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για ένα νέο συμβόλαιο με τον λαό.

Στον απολογισμό του αναφέρθηκε στην φύλαξη των συνόρων και την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, στις μειώσεις φόρων και εισφορών, στη μείωση της ανεργίας, στις αυξήσεις του κατώτατου μισθού και των συντάξεων ενώ δεσμεύθηκε για συνέχιση στήριξης των συνταξιούχων που δεν είδαν αυξήσεις εισοδημάτων λόγω της προσωπικής διαφοράς Κατρούγκαλου. Παράλληλα εγγυήθηκε την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας υπογραμμίζοντας ότι θα γίνει πράξη στις πρώτες 100 ημέρες της νέας κυβέρνησης. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στα εξοπλιστικά προγράμματα που είναι σε εξέλιξη, τονίζοντας ότι «για εμάς η εθνική μας άμυνα είναι ο υπέρτατος σκοπός».

Στην συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης ανέπτυξε το όραμα του για την τετραετία 2023-2027, σημειώνοντας ότι πρέπει να διορθωθούν και πολλά.

Αναλύοντας το πρόγραμμα του εστίασε στις προτεραιότητες που έχει θέσει, τόσο για την ενίσχυση των εισοδημάτων των πολιτών μέσα από τις αυξήσεις των μισθών, όσο και για την καλύτερη λειτουργία του κράτους με αξιολόγηση παντού, δίνοντας έμφαση στην αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με προσλήψεις 10.000 υγειονομικών. Παράλληλα τόνισε την απόφαση του για την περαιτέρω ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων και της αποτρεπτικής δυνατότητας της χώρας.

Ο πρωθυπουργός μίλησε και για τα μεγάλα έργα που κατασκευάζονται στην Αττική, ξεχωρίζοντας την Γραμμή 4 του Μετρό καθώς και το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού, ένα πρότζεκτ που μπαίνει στην τελική ευθεία για την έναρξη των εργασιών ανέγερσης του.

«’Ηρθε η ώρα να ξεχωρίσουν οι δήθεν πατριώτες των κούφιων συνθημάτων από τους πατριώτες της πράξης», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης εξηγώντας ότι οι εκλογές θα κρίνουν και το ποιος θα κρατά το τιμόνι της χώρας και στα εθνικά θέματα και την εξωτερική πολιτική.

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη έγινε στην "σκιά" της Ακρόπολης«Ο κ. Τσίπρας αναζητά απεγνωσμένα ένα μονοπάτι προς την εξουσία. Κλείστε το δρόμο με την ψήφο σας»

«Είμαστε αντιμέτωποι με τους πιο αδίστακτους αντιπάλους», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας για τον Αλέξη Τσίπρα ότι ψάχνει απεγνωσμένα ένα μονοπάτι προς της εξουσία. «Κλείστε τους το δρόμο με την ψήφο σας την Κυριακή», κάλεσε τον κόσμο ο πρωθυπουργός ενώ μίλησε για κρυφή ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ που αποκαλύφθηκε από τις δηλώσεις Κατρούγκαλου για το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών, υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραμένει αμείλικτος κυνηγός της μεσαίας τάξης. Σκληρή κριτική κατά του Αλέξη Τσίπρα άσκησε ο πρωθυπουργός και για το ότι είναι «ο μόνος πολιτικός αρχηγός που ανερυθρίαστα κλείνει το μάτι στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής».

«Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι δίπλα μας στην κοινή προκοπή»

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε ευθεία επίθεση κατά του Νίκου Ανδρουλάκη, ειδικά για την άρνηση του να τον δεχθεί ως πρωθυπουργό εφόσον είναι η ΝΔ πρώτο κόμμα ενώ απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ. «Να πω ότι μαζί αντισταθήκαμε στον λαϊκισμό και πρέπει να είναι δίπλα μας σε αυτή τη κοινή προκοπή. Οι ψηφοφόροι του νιώθουν σίγουρα καλύτερα τώρα απ’ ότι το 2019. Μπορεί να βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο ή μισοάδειο, αλλά σίγουρα όχι άδειο, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ», εξήγησε ο πρωθυπουργός.

«Η επιλογή είναι αν θα πάμε μπροστά ή αν θα μείνουμε πίσω. Και η ευθύνη περνά σε εσάς», υπογράμμισε μιλώντας για τα διλήμματα των εκλογών και κάλεσε τους ψηφοφόρους να γεμίσουν τις κάλπες με ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

«Πρέπει να πορευθούμε ενωμένοι στον αγώνα για την ελπίδα. Σταθερά, τολμηρά, μπροστά», ήταν το σύνθημα με το οποίο έκλεισε την προεκλογική ομιλία ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέτοντας ως στόχο την «αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία, την αυτοδύναμη Ελλάδα».

Άποψη από τον κόσμο που συγκεντρώθηκε στο Θησείο να ακούσει τον Κυριάκο ΜητσοτάκηΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Μητσοτάκης: Περιμένω καθαρή νίκη της ΝΔH απάντηση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία για τη Γενοκτονία των ΠοντίωνΤο «Comfort Letter» για την έναρξη της κατασκευής του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης, Πάμε, Ελλάδα,mitsotakis, pame, ellada