Μητσοτάκης: Όλη η επικράτεια θα αποκτήσει σύγχρονα πολεοδομικά σχέδια

Στην σημασία της πολεοδομικής μεταρρύθμισης εστίασε ο Πρωθυπουργός κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου

Με το άμεσο χρονοδιάγραμμα των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης, όπως την ψήφιση της επιστολικής ψήφου, την επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης αλλά και των αλλαγών στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης, ξεκίνησε την εισαγωγική του τοποθέτηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο για τη νέα χρονιά. «Είναι μία καινούρια αφετηρία για την κυβέρνηση, οι στόχοι όμως παραμένουν οι ίδιοι.

Σημαντικές μεταρρυθμίσεις με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών», είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός, καλωσορίζοντας και τα νέα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο του 2024 με αυθαίρετα και αιγιαλό στην ατζέντα

Περνώντας στα θέματα της ατζέντας της συνεδρίασης, αφιέρωσε περισσότερο χρόνο στις μεγάλες αλλαγές που έρχονται στο κομμάτι του πολεοδομικού σχεδιασμού.

«Όλη η επικράτεια θα αποκτήσει επιτέλους σύγχρονα πολεοδομικά σχέδια», ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός κάνοντας λόγο για εκκρεμότητα που απασχολεί εκατομμύρια πολίτες και διαρκεί έναν αιώνα. Θα οριοθετηθούν οικισμοί με συντελεστή δόμησης σε 800 δημοτικές ενότητες , θα καθορίζονται οι χρήσεις γης, οι όροι δόμησης εντός αλλά και εκτός σχεδίου, οι προστατευόμενες περιοχές και άλλα θέματα. Λύνεται πλέον το πρόβλημα του χαρακτηρισμού των δημοτικών δρόμων, ενώ αντιμετωπίζεται και η αυθαίρετη δόμηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο«Η τεχνολογία όπλο μας κατά της αυθαίρετης δόμησης»

«Το οριστικό άνοιγμα στη νομιμότητα πρέπει να συνοδεύεται από το κλείσιμο κάθε δυνατότητας στην παρανομία. Με τη χρήση της τεχνολογίας έχουμε τη δυνατότητα να εντοπίζουμε σε πραγματικό χρόνο κάθε αυθαίρετο που χτίζεται. Είναι μία σημαντική μεταρρύθμιση με έντονο αναπτυξιακό πρόσημο», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  

Επίσης αναφέρθηκε στο πλαίσιο υποχρεωτικής ασφάλισης για τις μεγάλες επιχειρήσεις ώστε η κρατική αρωγή να κατευθύνεται σε αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη, θέμα που περιλαμβάνεται στην ατζέντα της συνεδρίασης, στο σχέδιο για τον απόδημο Ελληνισμό, στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής με την ενσωμάτωση ευρωπαϊκών οδηγιών, αλλά και στην αναδιάταξη των σιδηροδρόμων, μία προσπάθεια με έντονο αναπτυξιακό πρόσημο.

Προαναγγελία για νέα μέτρα κατά της ακρίβειας

«Εμείς οι ίδιοι πρέπει να είμαστε οι πρώτοι αυστηροί κριτές της δικής μας απόδοσης. Οι επόμενοι μήνες θα είναι μήνες παραγωγής αποτελεσμάτων, ενώ αύριο θα παρουσιάσουμε νέες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ακρίβειας», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ απένειμε τα εύσημα στην ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το θέμα των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος.

«Συνέπεια και δουλειά θα μας χαρακτηρίσουν και το νέο χρόνο», τόνισε στο κλείσιμο της εισαγωγικής του τοποθέτησης ο Πρωθυπουργός.  

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...ΚΕΦιΜ: 7 ημέρες λιγότερες, σε σύγκριση με το 2022, εργαστήκαμε πέρυσι για φόρους και εισφορέςCOVID-19: Αύξηση εμβολιασμών σε ευπαθείς στις προθέσεις Άδωνι - Νέα στοιχεία για RSV και γρίπηΠετρέλαιο θέρμανσης: Αύξηση ζήτησης λόγω καιρού– Στο 1,25 με 1,26 ευρώ η τιμή
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης, Όλη,mitsotakis, oli