Μητσοτάκης από Περιστέρι: Δεν θα αργήσουν και πολύ οι εκλογές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει σε πολίτες του Περιστερίου

Θέμα χρόνου είναι η ανακοίνωση της διεξαγωγής των εκλογών, οι οποίες «δεν θα αργήσουν και πολύ», όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συγκέντρωση φίλων της Νέας Δημοκρατίας στο Περιστέρι.

Ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε επίσκεψη στην περιοχή το απόγευμα και όπως δεσμεύθηκε, θα είναι και αυτή που θα γίνει η πρώτη προεκλογική συγκέντρωση μετά την επίσημη ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών.

«Δεν χρειάζεται

να σας πω πόσο χαίρομαι κάθε φορά που επιστρέφω στο πολιτικό μου σπίτι, γιατί εδώ εκλέγομαι κι εδώ θα εξακολουθώ να εκλέγομαι. Και θέλω όλες κι όλοι μαζί σήμερα να υπογράψουμε μία νέα συμφωνία αλήθειας, ότι για πρώτη φορά θα φέρουμε τη Νέα Δημοκρατία πρώτη δύναμη στη Δυτική Αθήνα», σημείωσε στην αρχή της ομιλίας του ο πρωθυπουργός, ενώ υπενθύμισε ότι ήταν η Δυτική Αττική όπου έκανε την πρώτη του εμφάνιση, σε προεκλογική συγκέντρωση του Κώστα Καραμανλή στο Αιγάλεω το 2003.

″Θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε τους πιο αδύναμους”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τις κρίσεις που διαχειρίστηκε η κυβέρνηση αλλά και για την στήριξη που παρείχε προς την κοινωνία και ειδικά προς τους πιο αδύναμους.

«Αυτή τη διαβεβαίωση θέλω να σας δώσω και σήμερα, εδώ, από τη Δυτική Αθήνα: όπως στηρίζαμε πάντα τους πιο αδύναμους, έτσι θα εξακολουθούμε να το κάνουμε. Και όσο η οικονομία μας αναπτύσσεται και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, τόσο  θα γνωρίζετε πάντα ότι το όποιο δημοσιονομικό πλεόνασμα δημιουργούμε θα στρέφεται σε κοινωνικές πολιτικές, γιατί είμαστε η μεγάλη λαϊκή παράταξη που ενώνει τους Έλληνες», ανέφερε χαρακτηριστικά και μίλησε για πρωτοβουλίες της κυβέρνησης όπως τις αυξήσεις προς τους συνταξιούχους, το έκτακτο επίδομα για όσους δεν είδαν αύξηση λόγω της προσωπικής διαφοράς, αλλά και για το Market Pass, προτρέποντας τους πολίτες να κάνουν την σχετική αίτηση.

«Με αυτό τον τρόπο αποδεικνύουμε αυτό το οποίο εννοούμε: ότι είμαστε κοντά στους πολίτες όταν αυτοί περνάνε δύσκολα. Και σε αυτό το δρόμο, φίλες και φίλοι, θέλω να γνωρίζετε ότι θα συνεχίσουμε. Θα σας λέμε πάντα την αλήθεια, γιατί τη συμφωνία αλήθειας την οποία υπογράψαμε το 2019 είμαι υπερήφανος γιατί την τηρήσαμε στο ακέραιο», πρόσθεσε στη συνέχεια κάνοντας αναφορά για τις μειώσεις φόρων και εισφορών αλλά και για την αύξηση του κατώτατου μισθού.

″Η Ελλάδα είναι παράγοντας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο”

«Αλλά σας είχα υποσχεθεί, επίσης, μια Ελλάδα πιο ασφαλή και μια Ελλάδα πιο ισχυρή. Και σήμερα η Ελλάδα στέκεται με αυτοπεποίθηση απέναντι σε όλες τις μεγάλες γεωπολιτικές προκλήσεις. Το αναγνώρισε και ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών χθες, όταν έκανε ξεχωριστή αναφορά στην Ελλάδα ως παράγοντα σταθερότητος στην Ανατολική Μεσόγειο», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός ενώ μιλώντας για τις εκλογές τόνισε την κρισιμότητα τους.

«Παρά τις δυσκολίες προσπαθήσαμε και μαζί πετύχαμε πολλά και δεν πρέπει αυτά να τα διακινδυνεύσουμε, σε καμία περίπτωση», σημείωσε αρχικά και συμπλήρωσε το κεντρικό δίλλημα των εκλογών: «Δεν θέλουμε να ξαναγυρίσουμε πίσω, η Ελλάδα  πρέπει να προχωρήσει μπροστά».

″Ο λαός θα μας δώσει τη δεύτερη τετραετία”

Ο πρωθυπουργός κάλεσε σε κινητοποίηση τα στελέχη της παράταξης προκειμένου να εξηγήσουν στους αναποφάσιστους το κυβερνητικό έργο

«Να μιλήσουμε για μία κυβέρνηση η οποία είχε το θάρρος να αναγνωρίσει λάθη και να τα διορθώσει, για μία κυβέρνηση  η οποία δούλεψε πολύ σκληρά και προσπάθησε και προσπαθεί και θα προσπαθεί μέχρι την τελευταία στιγμή, μέχρι να προκηρυχθούν οι εκλογές, να κάνει τη ζωή κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα καλύτερη», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός και στο θέμα της Υγείας, τονίζοντας ότι πλέον δεν υπάρχουν ράντζα στις εφημερίες των νοσοκομείων.

«Είχα πει εξ αρχής ότι για να αλλάξει η Ελλάδα χρειάζονται δύο τετραετίες. Αυτές τις δύο τετραετίες είμαι σίγουρος ότι ο ελληνικός λαός θα μας τις δώσει, θα μας αναγνωρίσει την πρόοδο που έχουμε πετύχει, αλλά κυρίως θα πιστέψει στο όραμά μας για μία καλύτερη Ελλάδα. Και σας θέλω όλες και όλους συνοδοιπόρους σε αυτή την προσπάθεια», είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους πολίτες του Περιστερίου.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Παραγραφή οφειλών σε ΕΦΚΑ: Στα δέκα χρόνια και με ρύθμιση έως και 72 δόσειςΣάμος: Απεγκλωβισμός μεταναστών, ανάμεσα τους βρέφη και παιδιά - Συνελήφθη ο διακινητήςΑπεργία γιατρών και νοσηλευτών την Τετάρτη στα δημόσια νοσοκομεία
Keywords
Τυχαία Θέματα