Μητσοτάκης: H χθεσινή εικόνα του κ. Τσίπρα ήταν αυτή ενός απερχόμενου πρωθυπουργού

Πυρά κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρας, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας σήμερα, Παρασκευή 15 Ιουλίου, σε ημερίδα που διοργανώνει το Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», με θέμα το Brexit, αναφερόμενος στη συνέντευξη του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα
ότι προσπαθεί να καταστήσει καταστήσει την Τράπεζα της Ελλάδας υπεύθυνη για τα capital controls, γεγονός που χαρακτήρισε «φτηνή άσκηση ΣΥΡΙΖαικής προπαγάνδα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε μάλιστα ότι η εικόνα του πρωθυπουργού στην συνέντευξη που έδωσε την Πέμπτη στον ΣΚΑΪ ήταν αυτή «ενός απερχόμενου πρωθυπουργού».

Οκλόκληρη η ομιλία του:

«Χθες ο κ. Τσίπρας ξεπέρασε τον εαυτό του σε θράσος και κυνισμό. Ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι όλα τα έπραξε καλώς. Δικαιολόγησε τα πάντα και δεν αισθάνθηκε ούτε μια στιγμή την ανάγκη να κάνει έστω μια ελάχιστη αυτοκριτική. Δεν αισθάνθηκε ούτε μια στιγμή την ανάγκη να αρθρώσει μια συγνώμη – προσχηματικά έστω – προς τον ελληνικό λαό τον οποίο συνειδητά εξαπάτησε.

Ειλικρινά δεν ξέρω τι είναι πιο επικίνδυνο. Ότι πιστεύει όσα είπε ή ότι συνειδητά ψεύδεται;

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Τσίπρας – ικανοποιημένος όπως δήλωσε από τον εαυτό του και τις επιδόσεις της Κυβέρνησής του – δεν προτίθεται να αλλάξει ούτε τον τρόπο που πολιτεύεται ούτε τις πολιτικές του.

Χθες, μας έδειξε ότι είναι αμετανόητος και αποφασισμένος να συνεχίσει το δρόμο του λαϊκισμού, αλλά και της απαράδεκτης μετάθεσης της ευθύνης από τις δικές του εγκληματικές επιλογές. Η προσπάθεια να καταστήσει την Τράπεζα της Ελλάδας υπεύθυνη για τα capital controls είναι άλλη μια φτηνή άσκηση ΣΥΡΙΖαικής προπαγάνδας.

Στην ερώτηση ποιες στιγμές της πρωθυπουργίας του συγκρατεί ως θετική ανάμνηση, μίλησε για τη βραδιά του δημοψηφίσματος όπου, κατά τα λεγόμενά του “γέμισε περηφάνια την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού”. Θέλει πράγματι απύθμενο θράσος να μπορείς να αναδεικνύεις ένα δημοψήφισμα - φιάσκο, μια μοναδική θεσμική παρωδία, σε στιγμή εθνικής ανάτασης. Όποιος άκουσε τον κ. Τσίπρα χθες δεν αισθάνθηκε υπερηφάνεια. Μόνο βαθιά ανησυχία για το μέλλον της Ελλάδας αισθάνθηκε.

Γιατί τα ψέματα και την ανικανότητα του κ. Τσίπρα τα πληρώνει με βαρύτατο τίμημα ο ελληνικός λαός στην καθημερινή του ζωή. Με περισσότερη φτώχεια, λουκέτα στις επιχειρήσεις, ανέργους και απογοήτευση για τους πολλούς.

Ένα είναι βέβαιο: H χθεσινή εικόνα του κ. Τσίπρα ήταν αυτή ενός απερχόμενου πρωθυπουργού. Το πλήρες διαζύγιο με την πραγματικότητα είναι το τελευταίο στάδιο πριν την οριστική έξοδο από το Μέγαρο Μαξίμου.

Και κάτι τελευταίο. Προειδοποιώ την κ. Τσίπρα να μην διανοηθεί να παίξει θεσμικά παιχνίδια με την διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος. Κάποια από τα λεγόμενα του υποδηλώνουν, στην καλύτερη περίπτωση, θεσμική άγνοια. Στην χειρότερη, την πρόθεση του να καταφύγει σε θεσμικές ακροβασίες που δεν συνάδουν με το πνεύμα αλλά και το γράμμα του καταστατικού χάρτη.

Η εξουσία είναι αυτοσκοπός για τον κ. Τσίπρα. Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα και τις επιπτώσεις που επιφέρει στην Ελλάδα. Το απέδειξε περίτρανα και στην χθεσινοβραδινή του συνέντευξη.

Οι θεσμικοί τακτικισμοί της Κυβέρνησης είναι συνεχείς και πολύ επικίνδυνοι. Ξεκίνησαν με το περσινό δημοψήφισμα - παρωδία και τις αχρείαστες εκλογές.

Συνεχίστηκαν με την απαξίωση της Δικαιοσύνης, της λειτουργίας της Βουλής, του Ε.Σ.Ρ. και γενικότερα των θεσμών.

Κορυφώνονται με την πρόταση για ένα εκλογικό σύστημα που εγγυάται την ακυβερνησία και την πολιτική αστάθεια σε μια εποχή που η χώρα χρειάζεται σταθερές κυβερνήσεις.

Σε αυτήν την πλημμυρίδα ψεύδους και λαϊκισμού εμείς, η Νέα Δημοκρατία, αντιπαρατάσσουμε μια συμφωνία αλήθειας και ευθύνης με τον ελληνικό λαό. Ασκούμε εμπεριστατωμένη και ουσιαστική κριτική στην Ευρώπη, αλλά δημιουργικά. Ποτέ για εσωτερική κατανάλωση.

Ανέκαθεν ήμασταν και παραμένουμε Ευρωπαϊστές. Αναγνωρίζουμε όμως αποτυχίες της Ευρώπης και την ανάγκη να αφουγκραστεί, να πλησιάσει και να εκφράσει ξανά τους πολίτες.

Εξηγούμε στους πολίτες ποια είναι τα πλεονεκτήματά μας ως μέλος της Ε.Ε.

Εξηγούμε ποιες είναι οι αναγκαίες αλλαγές στις οποίες πρέπει να προβούμε συνολικά. Δεν χαϊδεύουμε αυτιά.

Μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας προς κάθε κατεύθυνση. Διότι όλοι έχουμε ευθύνες και όλοι πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία προκειμένου να πάει μπροστά η χώρα.

Εξασφαλίζουμε έναν δίχτυ ασφάλειας και προστασίας για όλους τους αδύναμους συμπολίτες μας που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τις αναγκαίες αλλαγές.

Αξίζει να προσέξουμε το πρώτο μήνυμα της κ. Μέι: Μίλησε στους πολίτες που υποφέρουν, που είναι ανασφαλείς, που αισθάνθηκαν ότι έμεναν πίσω, στο περιθώριο των εξελίξεων και που η υπόθεση της Ευρώπης δεν τους αφορούσε. Μίλησε σε αυτούς που ψήφισαν υπέρ του Brexit. Κατόπιν εορτής όμως.

Εμείς μιλάμε σε όλους αυτούς τους πολίτες σήμερα. Τους αντιμετωπίζουμε με σεβασμό και ειλικρίνεια. Και προσδοκούμε με συνέπεια να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους. Την εμπιστοσύνη τους στην μεταρρυθμιστική μας πρόταση, την εμπιστοσύνη τους στην Ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας που μόνο η Νέα Δημοκρατία εγγυάται».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα