Μητσοτάκης - Μέρκελ: Τι θα βγει από το τηλεφώνημα

Λίγο πριν συναντηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Χαλίφα Χαφτάρ, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Ανγκελα Μέρκελ και όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει προσκληθεί στη Διάσκεψη του Βερολίνου, ενώ δεν έκρυψε την ανησυχία του για την κατάσταση στη Λιβύη, ιδίως όπως αυτή διαμορφώνεται μετά την υπογραφή των «άκυρων μνημονίων» μεταξύ

Σάρατζ-Τουρκίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε επίσης τους προβληματισμούς του για την κατάσταση ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου λόγω των αποσταθεροποιητικών τουρκικών ενεργειών. Ο Πρωθυπουργός, όπως αναφέρουν στενοί συνομιλητές του, κάλεσε την κυρία Μέρκελ και τους εκπροσώπους της Ε.Ε. που συμμετέχουν στη Διάσκεψη, να εφαρμόσουν τη σχετική απόφαση του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, από την οποία δεσμεύονται.

Η Ανγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με πληροφορίες, εξέφρασε την πλήρη δέσμευσή της στις θέσεις της ΕΕ, σημειώνοντας ωστόσο ότι η Διάσκεψη του Βερολίνου έχει ως στόχο να φέρει ειρήνη και σταθερότητα στη Λιβύη και δεν θα ασχοληθεί με θέματα θαλασσίων ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η κυρία Μέρκελ εξέφρασε επίσης την πλήρη στήριξή της στα Συμπεράσματα του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το Μνημόνιο Λιβύης-Τουρκίας για τις θαλάσσιες ζώνες.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ Η στάση της Αθήνας καθορίζει το μέλλον της Αν. Μεσογείου Και τι κερδίζει ο Χαφτάρ από την επίσκεψη στην Αθήνα; Ο Χαφτάρ στην Αθήνα: Στρατηγικές εκτιμήσεις και παράθυρα ευκαιριών
Keywords
Τυχαία Θέματα