Μήνυση για τη μη αποκομιδή σκουπιδιών στην Τρίπολη από τον Ιατρικό Σύλλογο Αρκαδίας

Παραμένει το πρόβλημα με την μεταφορά των σκουπιδιών στην Τρίπολη και ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας κατέθεσε σήμερα μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου υποστηρίζοντας πως η συσσώρευση των σκουπιδιών στους δρόμους σε συνδυασμό με την αύξηση της θερμοκρασίας, θέτει σε σοβαρότατο κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Σημειώνεται ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας την προηγούμενη εβδομάδα είχε στείλει επιστολή στον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή,
με την οποία αφού επισήμαινε το μέγεθος του προβλήματος, τον καλούσε να αναλάβει πρωτοβουλίες για την απομάκρυνση των σκουπιδιών.

Ο γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Κωνσταντίνος Μπεντεβής σε επιστολή του προς τους επιστημονικούς φορείς της Αρκαδίας, τους καλεί να αναλάβουν δράση και προειδοποιεί πως είναι θέμα λίγων ημερών πλέον, η εμφάνιση μολυσματικών νόσων που θα πάρουν την έκταση της επιδημίας πολύ γρήγορα.

«Εάν εμφανισθεί κάποιο κρούσμα τύφου, για παράδειγμα, δε θα παραμείνει μεμονωμένο αλλά θα εξαπλωθεί ταχύτατα όχι μόνο στην πόλη μας αλλά και στις γύρω περιοχές» τονίζει ο ίδιος στην επιστολή του.

Επιπλέον ο κ. Μπεντεβής ζητεί από τους δημάρχους Ναυπλίου, Άργους, Κορίνθου, Καλαμάτας, Σπάρτης, Βόρειας Κυνουρίας και Μεγαλόπολης να στείλουν τα απορριμματοφόρα τους στην Τρίπολη για μια ημέρα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)
Keywords
Τυχαία Θέματα