«Μηνύματα Σαμαρά από Βρυξέλλες και ...Φιλοθέη»

Με δυο εμφανίσεις του μέσα σε λίγες ώρες ο Αντώνης Σαμαράς επιχείρησε να στείλει πολλαπλά μηνύματα με αποδέκτες κυρίως το εσωκομματικό του ακροατήριο.

Καταρχήν ότι ο ίδιος ηγείται αυτού που ονομάζει «Ευρωπαϊκό μέτωπο» και κατά δεύτερον ότι μπορεί να σταθεί με ..λάξευση ανάμεσα στους Καραμανλικούς.

Είχε προηγηθεί η παρουσία του στην ετήσια σύναξη των Καραμανλικών, στη Φιλοθέη όπου και ο χώρος ταφής του ιδρυτή της Παράταξης.

Όσοι έδωσαν το παρόν στο ετήσιο μνημόσυνο είχαν να διηγηθούν
ένα κλίμα καχυποψίας και ψυχρότητας με τον Κ. Σαμαρα να στέκεται ανάμεσα στην πρώτη γραμμή με τον Κώστα Καραμανλή και τον Προκόπη Παυλόπουλο, άλλα η παρουσία όσων τον έχουν αμφισβητήσει κατά καιρούς να δίνει το έναυσμα για πολλά πηγαδάκια με μενού τα εσωτερικά της ΝΔ.

Από την άλλη, το χαμόγελο του Κώστα Καραμανλή, ήταν η μοναδική του αντίδραση σε όσα του έλεγαν ψιθυριστά στο αυτί διάφορα γαλάζια στελέχη,μέχρις και πάλι να επιδιώξει να πει κάτι περισσότερο ή έστω να αφήσει να εννοηθεί κάτι παραπάνω.

Αυτά στη Φιλοθέη, γιατί λίγες ώρες αργότερα, από το Στρασβούργο ο πρόεδρος της ΝΔ φρόντιζε να στείλει τα δικά του ξεκάθαρα μηνύματα τόσο εκτός συνόρων, άλλα κυρίως στο εσωτερικό.

Πρώτον ότι ο ίδιος παραμένει στην πρώτη γραμμή του ευρωπαϊκού μετώπου και δεύτερον ότι αποτελεί τον πλέον αξιόπιστο συνομιλητή της Ευρώπης απέναντι στις παλινωδίες του Αλέξη Τσίπρα.

Και φυσικά δεν έμεινε μόνον εκεί.

Για ακόμα μια φορά υπερασπίστηκε με πάθος την πολιτική που ακολούθησε ως Πρωθυπουργός μιλώντας για «δικαίωση» και συνόδευσε την εκεί παρουσία του με μια έμμεση κριτική στην κυβέρνηση αφήνοντας ωστόσο να εννοηθεί ότι κινείται στο όριο της ρήξης με τους δανειστές, διακινδυνεύοντας τα δημοσιονομικά της χώρας.

«Δεν βρίσκομαι εδώ για να επικρίνω τη σημερινή κυβέρνηση στη χώρα μου. Κριτική, όπως έχω υποχρέωση, την κάνω στην Ελλάδα. Εξ άλλου, είχα την ευκαιρία να μιλήσω με πολλούς από σας και ξέρετε πολύ καλά τις απόψεις μου. Αλλά βρίσκομαι εδώ για άλλο λόγο. Σήμερα το μήνυμά μου προς εσάς είναι ότι η μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού υποστηρίζει ένθερμα τη συμμετοχή της χώρας μας και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο τέως πρωθυπουργός.

Ζήτησε πάντως από τους παρευρισκόμενους να στηρίξουν με κάθε τρόπο την Ελλάδα παραφράζοντας μάλιστα τους στίχους του γνωστού τραγουδιού του Τζον Λένον «δώστε στην Ελλάδα μια ευκαιρία».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα