Μήνυμα Τσίπρα για κλείσιμο της αξιολόγησης χωρίς υποχώρηση στις κύριες συντάξεις

Μήνυμα για κλείσιμο της αξιολόγησης, αλλά χωρίς υποχώρηση στο θέμα των κυρίων συντάξεων έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στην απομόνωση του ΔΝΤ στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης. Παράλληλα επεσήμανε ότι πρέπει να ενεργοποιηθούν όλες οι δυνάμεις για την εφαρμογή της συμφωνίας με
την Τουρκία και της διεθνούς νομιμότητας.

Ως προς την διαπραγμάτευση ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι:

-είναι προς το συμφέρον όλων των πλευρών η ολοκλήρωσή της.

-υπάρχει «κοινό έδαφος» ανάμεσα στην ελληνική και την ευρωπαϊκή πλευρά

-η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τις μεσαίες και τις χαμηλές συντάξεις.

Οι απαιτήσεις για περικοπές των κύριων συντάξεων δεν απορρέουν από τη συμφωνία του καλοκαιριού και δεν θα γίνουν αποδεκτές, ξεκαθάρισε απευθυνόμενος εμμέσως πλην σαφώς στο ΔΝΤ. «Η ελληνική πλευρά θα εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα, ούτε λιγότερα, αλλά και τίποτα περισσότερο. Όσοι επιθυμούν περισσότερα, πρέπει να γνωρίζουν ότι η επιθυμία τους είναι έξω από το πλαίσιο της συμφωνίας», ήταν το πρωθυπουργικό μήνυμα προς το ΔΝΤ.

Όσον αφορά την προσφυγική κρίση, ο Αλ. Τσίπρας εκτίμησε πως είναι «¨θετική εξέλιξη» η συμφωνία της Ε.Ε. με την Τουρκία, καθώς το προσφυγικό αντιμετωπίζεται ως κοινό ευρωπαϊκό πρόβλημα, ενώ η λύση του δεν θα προκύψει από μονομερείς ενέργειες που θα νομιμοποιούνται ντε φάκτο. Βεβαίως παραδέχθηκε ότι η συμφωνία αντιμετωπίζει προβλήματα στην υλοποίησή της – άλλωστε σήμερα, Τετάρτη, το πρωί διαμαρτυρήθηκε τηλεφωνικά στο γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ για την τουρκική στάση και τις αμετάβλητες προσφυγικές ροές. Χρειάζεται ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων προκειμένου να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε τόσο σε όσα η συμφωνία ορίζει, όσο και σε όσα προστάζει η διεθνής νομιμότητα, είπε ο πρωθυπουργός στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα