Μια πρώτη ματιά στη νέα κανονικότητα των ευρωπαϊκών μουσείων - Πότε ανοίγει η Γαλλία το Λούβρο

Στις 28 Μαΐου η Γαλλία ανακοίνωσε ότι την επομένη εβδομάδα περνάει στη Φάση 2 της χαλάρωσης των μέτρων που είχαν ληφθεί για να ανακοπεί η εξάπλωση του κορονοϊού. Ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ δήλωσε ότι η περιοχή του Παρισιού/Ιλ ντε Φρανς δεν θεωρείται πλέον «κόκκινη» ζώνη για τον κορονοϊό και ο βαθμός επικινδυνότητας έπεσε στο «πορτοκαλί». Από την πλευρά της, η δήμαρχος της πόλης Αν Ινταλγκό δήλωσε ότι στις 2 Ιουνίου

ανοίγουν και πάλι τα πάρκα και οι δημόσιοι κήποι στο Παρίσι.

Μία ημέρα μετά, την Παρασκευή 29 Μαΐου, ο Γάλλος υπουργός Πολιτισμού Φρανκ Ριστέρ έδωσε στη δημοσιότητα τον οδικό χάρτη για την επαναλειτουργία των μουσείων και μνημείων της χώρας, μοιάζοντας τις ημερομηνίες μεταξύ Ιουνίου και Ιουλίου.

Ως εκ τούτου, το Ανάκτορο των Βερσαλλιών ανοίγει στις 6 Ιουνίου, το Μουσείο Ορσέ στις 23 Ιουνίου, το Κέντρο Ζορζ Πομπιντού την 1η Ιουλίου, το Μουσείο του Λούβρου στις 6 Ιουλίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας του προσωπικού και των επισκεπτών», συμπεριλαμβανομένων των προκρατήσεων μέσω ηλεκτρονικών εισιτηρίων, της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας για τους επισκέπτες, τον σχεδιασμό διαδρομών μέσω σήμανσης για τον έλεγχο της ροής και την αποφυγή συνωστισμού. Επιπλέον, ορισμένα μουσεία αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης του ωραρίου λειτουργίας τους.

[#PresseLouvre]

Le musée du #Louvre, le jardin des #Tuileries et le #MuséeDelacroix préparent leur réouverture et annoncent leur nouvelle programmation culturelle de l'été et de l'automne.

Retrouvez notre communiqué de presse

Keywords
Τυχαία Θέματα