Μία «Πλατεία Θεάτρου» στον Αθήνα 9.84: Δέκα συγγραφείς, δέκα σκηνοθέτες, σαράντα ηθοποιοί

Από τη Δευτέρα 19 Απριλίου, η ερτζιανή θεατρική σκηνή του Αθήνα 9.84 (στη συχνότητα 9.83) ανοίγει την αυλαία της με την εκπομπή «Πλατεία Θεάτρου» για να φιλοξενήσει ένα μικρό θησαυρό από νεοελληνικά έργα. Γνωστά και πρωτοεμφανιζόμενα. Κωμωδίες, μονολόγους, δράματα, βιογραφίες και αφηγήσεις με αποσπάσματα ζωής. Έργα φυγής, αντισυμβατικά, ρεαλιστικά και έργα εποχής. Σάτιρες και ρομαντικές ιστορίες που μιλούν για την αιώνια αγάπη. Έργα που έχουν διανύσει μία πετυχημένη πορεία επί σκηνής.

Έτσι, για δύο μήνες -κάθε Δευτέρα

στις 21:00- οι ακροατές του Αθήνα 9.84, θα επιστρέφουν νοερά σε πλατείες των θεάτρων για να ακούσουν καταξιωμένους αλλά και νέους ηθοποιούς να ερμηνεύουν γνωστά ελληνικά θεατρικά έργα:

«Σωτηρία με λένε» της Σοφίας Αδαμίδου, σε σκηνοθεσία του Τάσου Ιορδανίδη,

«Το τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη, σε σκηνοθεσία του Λευτέρη Γιοβανίδη,

«Αβελάρδος και Ελοΐζα» σε κείμενο και σκηνοθεσία του Γιάννη Καλαβριανού και μουσική Άγγελου Τριανταφύλλου,

«Το αμάρτημα της μητρός μου» του Γεωργίου Βιζυηνού, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Νανούρη και μουσική Χρήστου Θεοδώρου,

«Φωνάζει ο κλέφτης» του Δημήτρη Ψαθά σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παπαγεωργίου,

«Χαρτοπόλεμος» του Βαγγέλη Ρωμνιού, σκηνοθεσία του Γιώργου Παλούμπη, δραματουργία και επεξεργασία του Γιωργή Τσουρή,

«Καλιφόρνια ντρίμιν» του Βασίλη Κατσικονούρη, σε σκηνοθεσία του Τάκη Τζαμαργιά και μουσική Πλάτωνα Ανδριτσάκη,

«Δεν μ’ αγαπάς. Μ’ αγαπάς», το έργο και η σκηνοθεσία είναι του Πέτρου Ζούλια. Βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Φωτεινής Τσαλίκογλου. Τη μουσική επιμέλεια υπογράφει η Ελεάνα Βραχάλη,

Το νέο έργο «Δελφίνοι ή Καζιμίρ και Φιλιντόρ», σε κείμενο και σκηνοθεσία του Θωμά Μοσχόπουλου που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στον Αθήνα 9.84,

«Καληνύχτα Μαργαρίτα» του Γεράσιμου Σταύρου, σε σκηνοθεσία του Κώστα Γάκη.

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά):

Θάνος Αλεξίου, Ιωάννης Αθανασόπουλος, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Σαράντος Γεωγλερής, Νεκταρία Γιαννουδάκη, Γιώργος Γλάστρας, Ευγενία Δημητροπούλου, Θανάσης Δήμου, Τάσος Ιορδανίδης, Δημήτρης Κατσώνης, Χρήστος Κελαντώνης, Ελένη Κοκκίδου, Φιλαρέτη Κομνηνού, Νατάσα Φαίη Κοσμίδου, Γιάννης Λεάκος, Θάνος Λέκκας, Στέφανος Ληναίος, Χριστίνα Μαξούρη, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Γιώργος Μιχαλάκης, Κώστας Μπούντας, Καλλιόπη Παναγιωτίδου, Σοφία Πανάγου, Αργύρης Πανταζάρας, Αλεξάνδρα Παντελάκη, Αντωνίνα Παπαθανάσογλου, Βάλια Παπακωνσταντίνου, Κατερίνα Παπανδρέου, Μαρία Παπαφωτίου, Παύλος Πιέρρος, Ρένη Πιττακή, Φοίβος Ριμένας, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Τζούλη Τσόλκα, Έλλη Φωτίου, Αγνή Χιώτη, Γιώργος Χρυσοστόμου.

Τα podcast κάθε παράστασης, αμέσως μετά τη ραδιοφωνική τους μετάδοση, θα παραμένουν για μια εβδομάδα στο site του σταθμού διαθέσιμα για ακρόαση.

Μετά το τέλος της εβδομάδας θα ενοικιάζονται με μια συμβολική τιμή και τα ποσοστά των εκτελεστικών δικαιωμάτων θα αποδίδονται σε όλους τους συντελεστές μέσω συμφωνίας του Αθήνα 9.84 με τις εταιρίες πνευματικών δικαιωμάτων.

Ταυτόχρονα με τη ραδιοφωνική μετάδοση της «Πλατείας Θεάτρου», θα προβάλλεται στο site www.athina984.gr βίντεο οπτικής ερμηνείας κάθε έργου στη νοηματική γλώσσα το οποίο θα συνοδεύεται από πρόσθετους εξειδικευμένους υπότιτλους για κωφούς και βαρήκοους.

Τα έργα ηχογραφούνται μέσα στο σταθμό, σε ειδικά διαμορφωμένο στούντιο, από τον ηχολήπτη του Αθήνα 9. 84, Πάνο Αργύρη. Τον συντονισμό του πρότζεκτ έχει η Μαργαρίτα Μυτιληναίου.

Σειρά μεταδόσεων Απριλίου και Μαΐου, ώρα 21:00

Απρίλιος

Δευτέρα 19/4 : «Σωτηρία με λένε» της Σοφίας Αδαμίδου

Δευτέρα 26/4: «Το τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη.

Μάιος

Δευτέρα 3/5: «Αβελάρδος και Ελοΐζα» σε κείμενο και σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού

Δευτέρα 10/5: «Το αμάρτημα της μητρός μου» του Γεωργίου Βιζυηνού

Δευτέρα 17/5: «Φωνάζει ο κλέφτης» του Δημήτρη Ψαθά

Δευτέρα 24/5: «Χαρτοπόλεμος» του Βαγγέλη Ρωμνιού

Δευτέρα 31/5: «Καλιφόρνια ντρίμιν» του Βασίλη Κατσικονούρη

Ιούνιος

Δευτέρα 7/6: «Δεν μ’ αγαπάς. Μ’ αγαπάς», το έργο και η σκηνοθεσία είναι του Πέτρου Ζούλια.

Δευτέρα 14/6 : «Δελφίνοι ή Καζιμίρ και Φιλιντόρ»

Δευτέρα 21/6: «Καληνύχτα Μαργαρίτα» του Γεράσιμου Σταύρου.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Οσκαρ σαν ταινία με πρωταγωνιστές τον Μπραντ Πιτ, την Χάλι Μπέρι και την ΖεντάγιαΤο «Μικρό» Θέατρο της Αμβρακίας στην καρδιά της Άρτας«Τσάι γιασεμιού» σε online streaming από το Half Note: Ένα αφιέρωμα στην Αρλέτα
Keywords
Τυχαία Θέματα