Μετά τους Ολλανδούς και οι Ελβετοί πήραν στο ψιλό τον Τραμπ

«Άφησέ μας να είμαστε εμείς η δεύτερη καλύτερη χώρα στον κόσμο» εκλιπαρούν τον νεοεκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ οι Ελβετοί.

Πρόκειται για ένα σατιρικό – απολαυστικό βίντεο, που έκαναν οι Ελβετοί κοροϊδεύοντας τον νέο πλανητάρχη ο οποίος μεταξύ πολλών άλλων στην ορκωμοσία του έβαλε «πρώτα την Αμερική», την καλύτερη όπως τόνισε τη χώρα του κόσμου.
Είχαν προηγηθεί οι Ολλανδοί με αντίστοιχο βίντεο στην εκπομπή «Zondag met Lubach».

Στο βίντεο, οι Ολλανδοί συστήνουν
την χώρα τους στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο, εξηγώντας πως η Ολλανδία είναι η δεύτερη καλύτερη χώρα στον πλανήτη, μετά τις ΗΠΑ.

«Φτιάξαμε ένα τείχος για να κρατήσουμε έξω από την χώρα μας όλο αυτό το νερό που έρχεται από το Μεξικό. Φτιάξαμε έναν ολόκληρο ωκεανό, τόσο μεγάλο που μπορείς να τον δεις από το διάστημα, ανάμεσα στη χώρα μας και στο Μεξικό. Και βάλαμε τους Μεξικανούς να τον πληρώσουν».

«Κάθε Δεκέμβρη έχουμε αυτό το σκανδαλώδες φεστιβάλ του Μαύρου Pete. Είναι το πιο προσβλητικό, το πιο ρατσιστικό πράγμα που θα έχεις δει ποτέ. Θα το λατρέψεις. Είναι τέλειο. Επίσης, έχουμε μια πολιτικό με κινητικά προβλήματα που μπορείς να κοροϊδεύεις. Είναι βγαλμένη από το υπουργείο Χαζού Περπατήματος. Ανυπομονούμε να σε δούμε να τη μιμείσαι» είπε μεταξύ πολλών άλλων ο παρουσιαστής.

Όμως οι Ελβετοί με το δικό τους «διαφημιστικό τουριστικό σποτάκι» προσπαθούν να πείσουν τον Τραμπ να τους επιτρέψει να είναι η Ελβετία η δεύτερη χώρα καλύτερη χώρα στον κόσμο.

Η φωνή που ακούγεται στο βίντεο και η οποία μιμείται τον τρόπο που μιλάει ο Τράμπ, δείχνει τα βουνά της Ελβετίας και αμέσως δείχνει εικόνες από την Ολλανδία, λέγοντας «Δεν είμαστε όπως η Ολλανδία, επίπεδη. Είναι τόσο επίπεδη...καταστροφή».

«Είμαστε η πιο σέξι χώρα στην Ευρώπη» ακούγεται και μια χωριατοπούλα κάνει τσουλήθρα σε μια καταπράσινη πλαγιά. «Έχουμε τις καλύτερες γυναίκες... και μας αρέσει να τις κακομεταχειριζόμαστε. Δεν τους επιτρέπαμε να ψηφίσουν μέχρι το 1971 και σε ορισμένες περιοχές μέχρι το 1990».

Σ΄ένα άλλο σημείο γίνεται αναφορά στην ελβετική σημαία. «Έχουμε την καλύτερη σημαία, ακόμη και οι φίλοι σας πήραν τη σημαία τους από εμάς» ακούγεται να λέει η φωνή που απευθύνεται στον Τραμπ και συνοδεύεται από την Ελβετική σημαία, ενώ όταν κάνει αναφορά στους «φίλους» που δανείστηκαν τη σημαία εμφανίζεται μια εικόνα της Κου Κουξ Κλαν όπου ένας κόκκινος σταυρός κοσμεί τη λευκή στολή της ρατσιστικής οργάνωσης.

«Η Ελβετία είναι μια πολύ ασφαλής χώρα. Δεν έχουμε καθόλου Μεξικανούς...».

«Έχουμε τον καλύτερο στρατό» ακούγεται να λέει η φωνή και στο βίντεο βλέπουμε έναν στρατιώτη να χορεύει και στη συνέχεια γίνεται αναφορά στους στρατιώτες της Ελβετικής Φρουράς που φυλά τον Πάπα στο Βατικανό και στις πολύχρωμες στολές τους.

«Δεν σας αρέσει η ΕΕ. Και σε εμάς το ίδιο, ποτέ δεν γίναμε μέλος της» λέει σε ένα άλλο σημείο. Στη συνέχεια κάνει αναφορά για το πόσο αγαπούν τους Ρώσους λέγοντας πως έφτιαξαν το χειμερινό θέρετρο Σεντ Μόριτζ γι' αυτούς.

«Λατρεύετε τον χρυσό; Και εμείς το ίδιο. Έχουμε τόνους χρυσού. Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου οι Εβραίοι μας το έδωσαν για να το φυλάμε. Παράξενο που δεν επέστρεψαν ποτέ, έτσι και εμείς τον λιώσαμε όπως κάνουμε με το εθνικό μας φαγητό το φοντί, το οποίο δεν το τρώμε αλλά το πουλάμε στους τουρίστες».

«Άκου Τραμπ, καταλαβαίνουμε απόλυτα ότι θα είναι πάντα πρώτη η Αμερική, αλλά μήπως μπορούμε απλά να λέμε ότι η Ελβετία έρχεται δεύτερη;».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα