Μετά τον Έλον Μασκ, άρχισε να παρακολουθεί και τα αεροπλάνα του Πουτιν και Ρώσων ολιγαρχών

Ο νεαρός που έγινε γνωστός επειδή παρακολουθεί το ιδιωτικό αεροσκάφος του Έλον Μασκ, άρχισε να καταγράφει τις πτήσεις Ρώσων ολιγαρχών, μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Ο 19 ετών Τζακ Σουίνι από τη Φλόριντα άνοιξε νέους λογαριασμούς στο Twitter, μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Στον πρώτο τον Russian Oligarch Jets, που έχει πάνω από 231.000 followers, γίνονται αναρτήσεις για τα ιδιωτικά τζετ και τα ελικόπτερα τουλάχιστον 21 Ρώσων δισεκατομμυριούχων.

Ο

δεύτερος λογαριασμό, ο Russian VIP & Putin Jets - με πάνω από 41.000 ακολούθους - αφορά τα αεροπλάνα που χρησιμοποιεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με το @RuOligarchJets, τα ιδιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα του Ρόμαν Αμπράμοβιτς - ιδιοκτήτη της Τσέλσι - έχουν απογειωθεί και προσγειωθεί σε διάφορους προορισμούς, μεταξύ άλλων στη Μόσχα, το Μπακού, τα Σεντ Κιτς και Νέιβις και το Ντουμπάι, από τη Δευτέρα.

Εκτός από τις πτήσεις, ο Σουίνι καταγράφει και άλλα στοιχεία, όπως η χρήση καυσίμων και το κόστος.

Για παράδειγμα, το αεροσκάφος LX-RAY του Ρόμαν Αμπράμοβιτς, που προσγειώθηκε στο Μπακού, σύμφωνα με τον λογαριασμό στο Twitter έκανε πτήση 2 ωρών και 27 λεπτών, χρησιμοποίησε 3.767 κιλά καυσίμων που κόστισαν 6.369 δολάρια και προκάλεσε 13 τόνους εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Ο φοιτητής καταγράφει επίσης τις πτήσεις του μεγιστάνα του χάλυβα Αλεξάντερ Αμπράμοφ. Σύμφωνα με τον Σουίνι, τα ελικόπτερα και ιδιωτικά αεροσκάφη του συγκεκριμένου Ρώσου ολιγάρχη έχουν απογειωθεί και προσγειωθεί σε σημεία σε όλο τον πλανήτη, μεταξύ άλλων σε Λονδίνο, Σεϊχέλες, Αντίγκουα και Μπαρμπούντα και το Άμπου Ντάμπι.

PSD073 Took off near Moscow, Moscow Oblast, RU. pic.twitter.com/FE7OazCA4P

— Russian VIP & Putin Jets (@PutinJet) March 2, 2022

Επίσης, παρακολουθεί το ιδιωτικό αεροσκάφος του Λεονίντ Μίκελσον, επικεφαλής της Novatek, της μεγαλύτερης ιδιωτικής εταιρείας φυσικού αερίου στη Ρωσία και του επιχειρηματία Άλισερ Ουσμάνοφ, που συχνά χαρακτηρίζεται ο πλουσιότερος άνθρωπος στη χώρα.

Μιλώντας στο NBC, ο 19 ετών φοιτητής του Πανεπιστημίου της Κεντρικής Φλόριντα είπε: «Ήταν απλώς τρελό. Σκέφτηκα ότι κάποιοι θα ενδιαφερθούν για αυτό. Αλλά δεν πίστευα θα ενδιαφερόντουσαν τόσοι πολλοί άνθρωποι».

Roman Abramovich's Jet LX-RAY Landed near Istanbul, İstanbul Province, TR. Apx. flt. time 4 Hours : 33 Mins. pic.twitter.com/KH8zqWTdcQ

— Russian Oligarch Jets (@RUOligarchJets) March 1, 2022

Εκτός από τον Ρώσο πρόεδρο και τους μεγιστάνες, ο νεαρός φοιτητής δημιούργησε τουλάχιστον 16 άλλους αυτόματος λογαριασμούς Twitter που παρακολουθούν τις κινήσεις πτήσεων πλουσίων και διάσημων, συμπεριλαμβανομένου του συνιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και του ράπερ Ντέικ.

Ο Τζακ Σουίνι έγινε γνωστός όταν αποκάλυψε πως επικοινώνησε μαζί του ο Έλον Μασκ και του πρόσφερε 5.000 δολάρια για να διαγράψει τον λογαριασμό που καταγράφει τις πτήσεις του ιδιωτικού αεροσκάφους του, για λόγους ασφαλείας.

Πηγή: Theguardian

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΜαγίορκα: Ουκρανός μηχανικός επιχείρησε να βυθίσει το γιοτ Ρώσου ολιγάρχηΤο απίστευτο ποσό που κοστίζει ο ανεφοδιασμός καυσίμων ενός σούπερ γιοτ 600 εκ. δολαρίωνΒίκτορ Μέντβεντσουκ: Ο «εκλεκτός» του Πούτιν για την ΟυκρανίαΟ Ελον Μασκ πληρώνει έναν νεαρό για να σταματήσει την παρακολούθηση στο ιδιωτικό τζετ τουΜαγίορκα: Ουκρανός μηχανικός επιχείρησε να βυθίσει το γιοτ Ρώσου ολιγάρχηΤο απίστευτο ποσό που κοστίζει ο ανεφοδιασμός καυσίμων ενός σούπερ γιοτ 600 εκ. δολαρίων
Keywords
Τυχαία Θέματα